FIK i foræringshjørnet

Tabte 5-1 i Jægersborg, men hjalp selv til med ved flere af målene

Foto: Ove Dyrstrøm

 

FODBOLD. Skyerne begynder så småt at trække sig sammen om FIK's overlevelsesmuligheder i Danmarksserien. I lørdags led forhåbningerne et alvorligt knæk, da de rendte ind i et stort 5-1 nederlag på udebane til Jægersborg. Men frederikssunderne kan dog til dels takke sig selv for det resultat, idet de selv var stærkt medvirkende til Jægersborgs tre første mål.

"Vi er bedre i marken end dem, men vi er selv skyld i tre af deres mål. Beslutningerne bliver taget for sent, og de er medvirkende til, at de får deres mål, i stedet for at få bolden clearet forinden", sagde FIK's træner Thomas N. Thomsen efter kampen..

Det gik galt allerede efter 5 minutter, da FIK's keeper Casper Byrresen sendte en tilbagelægning lige for fødderne af Mads Falck, der takkede og scorede til 1-0. Efter 20 minutter strøg FIK's Omid Samadi igennem på højrekanten og trak mod mål, men vinklen blev lidt for spids så keeperen klarede. I stedet slog Jægersborg til i den anden ende, hvor en hjørnesparksbold af FIK's forsvar blev sendt lige ud til hjemmeholdets Søren Gram Madsen, der lidt uden for feltet flugtede den flot i nettet til 2-0. Sidst i halvlegen svigtede markeringerne i FIK-forsvaret, da et nyt indlæg ikke blev clearet, så Casper Johansen kunne sende bolden i nettet ved fjerneste målstolpe 3-0. Inden pausen nåede FIK at få lidt optimisme, da Ronni Simonsen gik til baglinien og sendte bolden ind i feltet, hvor Marco Thorhauge kom spurtende og bragede den i nettet til 1-3.

"Det er skidt forsvarsarbejde i de første 20 minutter, men ellers syntes vi er ok med i 2.halvleg, hvor de kun har to afslutninger. Det er et hjørnespark og det er et straffespark, og de får mål på dem begge, mens vi har ni afslutninger uden mål. Totalt over hele kampen har de otte afslutninger, mens vi har fjorten", konstaterer FIK-træneren, når han kigger på sine notater.

I 2.halvleg var FIK spillemæssigt nemlig godt med i marken, og kom også til flere muligheder, men igen var den gal med markeringerne i deres eget forsvar. Et kvarter ind i halvlegen kom Daniel Johansen højst til vejrs og headede en hjørnesparksbold i nettet til 4-1. Og som træneren antyder, så  havde FIK flest afslutninger  i denne halvleg, men desværre var de ikke så skarpe. Et kvarter før tid måtte Jægersborgs Tresor Alembene forlade banen efter hans andet gule kort. I slutfasen satte FIK Mathias Ryberg på banen, og han havde to afslutninger på træværket, men det blev i stedet gæsternes Mads Falck, der lukkede og slukkede med straffesparksmålet til 5-1.

"Derfor er det lidt svært at forklare folk, at vi havde det meste spil, men vi tabte 5-1. Vi kan ikke pille ved sejren, de var bare mere kyniske end os, men det er ærgerligt, for vi flytter os virkeligt angrebsmæssigt i denne kamp på en elendig bane. Men det er vores afslutninger, der desværre svigter i dag", erkendte Thomas N. Thomsen.

På torsdag kl.15.00 møder FIK Herlev, og det bliver uden Pelle Sørensen, der med et gult kort i Jægersborg løber ind i en karantæne, til gengæld skulle angriberen Claus Thygesen være klar efter sin skade.

KAMPFAKTA. Danmarksserien, pulje 1: Jægersborg BK – Frederikssund IK 5-1 (3-1). 1-0 Mads Falck (5), 2-0 Søren Gram Madsen (25), 3-0 Casper Johansen (37), 3-1 Marco Thorhauge (43), 4-1 Daniel Johansen (60), 5-1 Mads Falck, str (85). Rødt kort: Tresor Alembene, Jægersborg (79). Tilskuere 100.