Fetai lynede dobbelt i FCN-sejr

Torsdag aften sikrede FCN sig med en 3-2 sejr tre point mod pokalfinalisterne fra Esbjerg, som allerede havde tankerne rettet mod pokalfinalen og gav tre mål væk på et kvarter

Foto: Jesper Saxov

FODBOLD Det er ikke ofte man oplever fire mål indenfor de første 17 minutter af en SAS-Ligakamp, men i torsdagens opgør mellem FC Nordsjælland og Esbjerg var der fra kampens start underholdning for alle pengene. Efter kun to minutter satte Bejran Fetai gang i festlighederne, da han med indersiden bragte hjemmeholdet i front på en god aflevering fra Martin Bernburg.Det var tydeligt, at Fetai var opsat på af vise Morten Wieghorst, at han er manden at satse på i front. Blot ti minutter efter sin første scoring, kunne Fetai sammen med resten af Farum Park fejre den anden scoring, da han med en følt inderside udplacerede Lars Winde i Esbjergmålet. Og det var tæt på et hattrick for Fetai, da FCN kort efter fik tilkendt straffesparket, men selv om Fetai gerne ville sparke, var Thomas Kristensen sikker i sin beslutning om at sparke, hvilket han gjorde usvigeligt sikkert uden chance for keeperen.

Herefter tog FCN-forsvaret sig en gedigen koger, hvilket Esbjergs Søren Rieks takkede pænt for med en reducerende scoring, hvor heller ikke Jesper Hansen ikke så alt for godt ud. Esbjerg kom nu længere frem på banen, og havde i flere omgange gode muligheder for yderligere reducering. FCN-spillerne begyndte at virke rådvilde og spillede ikke længere fodbold, men lossede blot bolden frem ad banen, så dommerens pausefløjt kom egentligt som en befrielse. Desværre fortsatte anden halvleg som første sluttede. Esbjerg forsøgte at spille bolden rundt om FCN-spillerne, og det lykkedes ofte, men heldigvis for FCN havde Esbjergs frontfigurer Murcy og Ukpai ikke indstillet kanonerne rigtigt, og store chancer blev brændt. Det var dog kun et spørgsmål om tid, før Esbjerg kom på tavlen igen, men der skulle endnu en forsvarskoger til, før Jesper Lange kunne fejre Esbjergs andet mål. Allan Olesen forsøgte sig med en tilbagelægning til Jesper Hansen, men afleveringen blev alt for blød, hvorefter Jesper Lange blot behøvede at prikke bolden i kassen.