Festlig 200-årsdag

Foto: Michael Thønnings

Odd Fellow i Vordingborg inviterede ind og delte ud på logens 200-årsdag.

Vordingborg

– Ja, søster Overmester, lød svaret, da  cermonimesteren blev bedt om at føre legatmodtagerne ind i den gamle logesal i bygningen på Algade 8.

Der var styr på formerne, men også god stemning, da den lokale afdeling af Odd Fellow-logen uddelte 5.000 kroner til hver af seks lokale projekter, i anledning af, at det er 200 år siden Odd Fellow blev stiftet i Baltimore.

Den lokale loge har i øvrigt 100 års jubilæum til oktober, så der bliver fejret en del i denne tid.

– Men det hele har et lokalt islæt og det er private midler, som vi har samlet og deler ud til lokale formål, fortæller logemedlem Mogens Holmqvist, der med tre års medlemsskab er lidt en årsunge, i forhold til Jørgen Nymark, som har været med i over 40 år.

– Men alle er ens her – hvilket også er grunden til det tøj vi har på, fortæller Mogens Holmqvist, der henviser til de mørke jakkesæt, som alle bærer.

Selve legatmodtagerne er udvalgt at logen der sendte penge til  Dialyseafdelingen på Nykøbing, Tuba Vordingborg, Neuro-rehabillliteringen på Næstved, Prins Jørgens Garde, Parkinsondanserne og Veterancaféen, der alle var indviteret med til den festlige reception  i logelokalerne efterfølgende.