Festival formanden der blev konsulent

Dan Hacke nærmer sig de 69 somre, men den tidligere formand for Foreningen Roskilde Festival har på nuværende tidspunkt ingen planer om at nedsætte arbejdstiden.

Indrømmet. Dan Hacke er ikke den mest oplagte 'Husker Du?'-kandidat, da hans tilstedeværelse i Roskildes bybillede næppe kan siges at være mindsket synderligt, siden han sagde farvel til den post, der i denne festivalprægede udgave af Paperboy, har fået redaktionen til at spørge, om han ville lade sig portrættere.

Fra 1988-2010 sad han som formand for Foreningen Roskilde Festival i en periode, hvor kulturbegivenheden nåede en størrelse, der gjorde en professionalisering til en nødvendighed.

"Vi udviklede blandt andet ved at ansætte et sekretariat. Det var også i de år, hvor Henrik Rasmussen kom i bestyrelsen og sidenhen blev direktør", fortæller Dan Hacke. 

I dialog med Skat

Et andet område der fyldte meget i Dan Hackes formandstid, var Roskilde Festivals velgørende sigte. Overskuddet blev hele tiden større, og det var derfor nødvendigt at lægge kræfterne i for at sikre, at flest mulige støttekroner til humanitære formål i hele verden forsat kunne nå ud til tyngede tredjeverdenslande.

"I takt med at Roskilde Festival voksede, brugte vi mere og mere tid på at opretholde en god dialog med Told og Skat, så festivalen kunne fortsætte med at blive fritaget for moms. Det er den fornemmeste opgave, jeg har været med til at løse, fordi vi sikrede midlerne til de almennyttige formål", fortæller Dan Hacke.

Travl konsulent

Siden han gav formandsstafetten videre for seks år siden har Dan Hacke ikke sat tempoet ned rent arbejdsmæssigt. Han er således fortsat en aktiv del af Roskilde, hvor han varetager bestyrelsesposter i FC Roskilde og Roskilde Handelsskole, samtidig med at han sidder som formand for Brugerrådet i Spar Nord. Sidste efterår lignede det en nedtrapning, da Hacke tog afsked med direktionsgangen i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena. Men iagttagere der havde sat deres penge på, at pensionen dermed lå lige om hjørnet, kunne godt vinke farvel til indsatserne. For kort efter den i dag 68-årige roskildensers farvel til Roskilde Hallerne, stiftede han Konsulenten i Roskilde, hvor han i dag bruger tiden på at rådgive en bred vifte af lokale aktører.

"Det spænder fra at hjælpe med driften af nogle virksomheder, til folk der spøger, om jeg kan hjælpe dem med oplysninger om en bestemt sag eller med opstarten af et nyt projekt. Her kan jeg trække på det kæmpe netværk, jeg har opbygget gennem årene", siger Dan Hacke.

Og netop netværket er også en af del af forklaringen på, at den tidligere formand for Foreningen Roskilde Festival fortsat er at finde på Dyrskuepladsen, når Orange Scene står klar til indtagelse. Således også i år, hvor han blandt andet har brugt dagene på at vise sine børnebørn rundt i det musikalske mekka.

"Jeg nyder stadig at følge lidt med i, hvad der sker bag kulisserne. Jeg blander mig selvfølgelig ikke mere, men når man har været en del af festivalen i så mange år, er det svært ikke at bibeholde interessen", siger Dan Hacke.