Festen kan fortsætte på Sophienberg Slot

Hørsholm-ægteparret Christel og Morten Lund fortsætter lejen af slottet i 2020

Foto: Morten Timm
Christel Winther Lund og Morten Lund, Hørsholm, har også lejet Sophienberg Slot i 2020 til at arrangere bryllupper, fester, selskaber samt kursus- og konferencer.
Christel Winther Lund og Morten Lund, Hørsholm, har også lejet Sophienberg Slot i 2020 til at arrangere bryllupper, fester, selskaber samt kursus- og konferencer. Morten Timm

Hørsholmparret Cristel og Morten Lund kan også i 2020 fortsætte med at arrangere bryllupper, private fester og konferencer på det 275 år gamle Sophienberg Slot på Rungsted Strandvej.

I januar lejede de slottet for foreløbig et år, men nu kan parret med glæde meddele, at de har forlænget lejekontrakten på Sophienberg Slot frem til 31. december 2020.

"Vi er kommet rigtigt godt fra start her i 2019, både med konferencer og private fester, og vi er virkelig blevet bakket op af lokalbefolkningen og har haft succes med vores 'fredags rosé'. Derfor ser vi frem til fortsat at kunne byde nye og gamle gæster velkommen helt frem til slut 2020," oplyser Morten Lund i en pressemeddelelse.

Samtidig har slottets ejere, ELF Development, netop afsluttet renovering af værelsesbygningen med 25 dobbeltværelser, og de fungerer også som B&B for dem som kun skal overnatte eller er der i forbindelse med arrangementer.

Inden Christel Winther Lund og Morten Lund lejede sig ind på Sophienberg Slot havde det stået tomt i flere år.

I begyndelsen af 2017 købte projektudviklingsselskabet ELF Development slottet for 51 millioner kroner af ejendomsinvestor Gunnar Ruben. Deres plan var at ombygge stedet til 21 nye og moderne boliger, men det har Slots- og ejendomsstyrelsen foreløbig ikke ville godkende.

For Christel og Morten Lund passede det imidlertid perfekt, at de kunne rykke ind for at skabe rammer for livets store fester. Deres tilsvarende virke på Næsbyholm Slot ved Glumsø blev nemlig stoppet brat, da slottets spejlsal brændte i oktober, og de ikke kunne fortsætte deres aktiviteter som festarrangører.