Fem franskmænd er bortført i Niger

Fem franskmænd er blevet bortført i Niger. Terrornetværket al-Qaedas afdeling i Nordafrika mistænkes for at stå bag bortførelsen i byen Arlit.

(FILES)photo taken on February 23, 2005 shows trucks carrying rocks containing uranium at the Arlit mine in the desert. French firms Areva confirmed Sept. 16, 2010 that seven of its employees working at the mine had been kidnapped. AFP  )
(FILES)photo taken on February 23, 2005 shows trucks carrying rocks containing uranium at the Arlit mine in the desert. French firms Areva confirmed Sept. 16, 2010 that seven of its employees working at the mine had been kidnapped. AFP )

Fem franske statsborgere, heriblandt to ansatte ved det franske atomselskab Areva, er bortført i den nordlige del af det vestafrikanske land Niger, siger en talsmand for Areva i Nigers hovedstad, Niamey.

– De blev bortført meget tidligt i morges i byen Arlit, siger talsmanden med henvisning til en by, der ligger i nærheden af Arevas uranminer.

De tre andre bortførte arbejdede for bygningsselskabet Sogea-Satom.

Frankrigs udenrigsministerium undersøger oplysningerne.

Bortførelser af udlændinge er blevet stadigt mere hyppige i Vestafrikas tørre Sahel-region i det seneste år. Gidsler ender ofte i hænderne på grupper, der har forbindelser til terrornetværket al-Qaedas afdeling i Nordafrika.

Frankrig har sagt, at det er i krig med gruppen og har lovet militærstøtte til landene i området, efter at islamister i juli sagde, at de havde henrettet en fransk statsborger efter et fejlslagent fransk-mauretansk forsøg på at befri ham.