FCN-forsvarere ude – men ingen panik

Fodbold: Hverken Adamo Nagalo eller Erik Marxen er med i træningskampen mod Malmø. Men FCN-træner Johannes Hoff Thorup er alligevel helt rolig.

Johannes Hoff Thorup har manglet et par forsvarsspillere i denne uge, men det bekymrer ikke FCN-cheftræneren.

Foto: Rudi Dalsgaard

Det gav anledning til lidt nervøse trækninger til torsdagens FCN-træning, når blikket gled ud på banen og ikke kunne lande på hverken Adamo Nagalo eller Erik Marxen – to af de tre vigtigste forsvarsspillere på Superligaens tophold.

Men cheftræner Johannes Hoff Thorup maner til ro. Der er – i hvert fald lige nu – ingen risiko for, at Nagalo bliver solgt eller at Erik Marxen er langtidsskadet.

– Adamo har desværre været lidt syg, men ville gerne på banen i dag. Vi holder ham væk for ikke at løbe nogen risiko. Der er jo stadig lidt smittefare og den slags, siger Johannes Hoff Thorup og fortsætter om Erik Marxen.

– Han fik det, der svarer lidt til et trælår på læggen her i løbet af ugen – et slag samme sted, som han fik op til kampen mod OB, og det var derfor, han ikke var med i den. Men han har været på banen i denne uge. Der er bare ingen grund til at tage nogle risici. Det vigtigste er, at han er helt klar til træningslejren og i så god forfatning som overhovedet muligt.

– Så det er ”safety first” lige i øjeblikket. Men nej, jeg er ikke bekymret.

Tilbage med niveau

I stedet er der lagt op til, at Jonas Jensen-Abbew – også kaldet ”AJ” – der i efteråret var lejet ud til HB Køge, får chancen ved siden af Kian Hansen i midterforsvaret.

– Han har jo helt åbenlyst haft rigtig godt af det halvår i HB Køge. De har været rigtig, rigtig glade for ham, siger Johannes Hoff Thorup, der dog holder på den 20-årige forsvarer nu.

– Ulrik Yttergaard fik et fantastisk tilbud fra Rosenborg og er væk, så vi skal have en stopper mere omkring holdet. ”AJ” har haft godt af spilletiden i Køge og er jo kommet tilbage på et rigtig, rigtig godt niveau, siger FCN-chefen.

Fredagens kamp mod Malmø starter klokken 15.00.

Jonas Jensen-Abbew er tilbage i FCN efter en halvsæson på leje i HB Køge. Foto: Rudi Dalsgaard