FCM-anfører: Alt skal flaske sig mod Benfica

Erfaringen fra møderne med Braga kan være nyttige, men chancerne er små mod Benfica, mener Erik Sviatchenko.

Erik Sviatchenko scorede det ene af målene, da FC Midtjylland sidste år slog Braga 3-2 på hjemmebane. Det blev også til et dansk nederlag i Portugal.

Erik Sviatchenko scorede det ene af målene, da FC Midtjylland sidste år slog Braga 3-2 på hjemmebane. Det blev også til et dansk nederlag i Portugal.

FC Midtjylland var kun et par skæve straffespark fra at ryge ud til AEK Larnaca i anden runde af Champions League-kvalifikationen, og nu venter en udfordring af en helt anden kaliber.

Storklubben Benfica er tirsdag aften modstanderen i næstsidste kvalifikationsrunde, og skal midtjyderne have et brugbart resultat med hjem, skal den midtjyske medvind være massiv.

Det mener anfører Erik Sviatchenko.

– Alt skal selvfølgelig flaske sig, før vi får noget med. Den defensive struktur skal være outstanding. Men overraskelser kan forekomme, og det håber vi på, selv om vi ved, vi er enormt store underdogs, siger han.

For mindre end et år siden mødte FC Midtjylland Benficas landsmænd fra Braga med både en sejr og et nederlag til midtjyderne til følge.

Mens Braga blev nummer fire i den portugisiske liga i den forgangne sæson, endte Benfica på tredjepladsen.

Benfica viste samtidig et højt niveau i Champions League, hvor holdet røg ud til Liverpool i kvartfinalen.

At FC Midtjylland for nylig har stiftet bekendtskab med et portugisisk tophold, kan blive en hjælp, mener Sviatchenko.

– Det er en erindring, som ikke ligger så langt væk. Det var et sindssygt godt hold. Selv om jeg egentlig følte, vi spillede en okay kamp dernede, blev vi ramt af en lille smule modgang, da de fik scoret på nogle tidspunkter, der ikke var så gode for os, siger han om nederlaget på 1-3.

– På hjemmebane var vi rigtigt dygtige og leverede en super præstation mod Braga, som jo trods alt er et niveau under Benfica, forklarer han om 3-2-sejren.

FC Midtjylland er fløjet til Lissabon med en ordentlig portion selvtillid i kufferten. Efter fyringen af Bo Henriksen vandt holdet fredag 5-1 ude over OB, og anføreren så den bedst mulige reaktion fra medspillerne.

– Det er typisk enten-eller i sådan en situation. Enten går alle ud og viser, at de er sindssygt dygtige, eller også går man ud og taber kampen. Her viste det sig, at det hele klikkede. Det vidste vi, at vi kunne, og vi havde heller ikke været langt fra det. Det var sikkert også sket med Bo, hvis vi havde fortsat en lille smule. Det er marginaler, der afgør det, siger han.

Klubbens ledelse vurderede, at udviklingen under Bo Henriksen ikke var tilstrækkelig. Indtil en permanent afløser er fundet, er det den midlertidige løsning Henrik Jensen, der har ansvaret.

– Vi spillere må være omstillingsparate, og det er vi. Vi glæder os egentlig bare til den kommende tid, som er travl og spændende med mange kampe, lyder det fra anføreren.

Bolden ruller på Estádio da Luz fra klokken 21 dansk tid.

/ritzau/