FCK klar til konkurrence fra Kasi-Jesper

Danmarksmestrene fra FC København byder konkurrencen fra Jesper "Kasi" Nielsen fodboldprojekt velkommen. Sportschefen tvivler dog på, at projektet er realistisk

FC København byder fremtidig konkurrence fra Jesper "Kasi" Nielsens storstilede fodboldprojekt velkommen.

KasiGroup-direktøren vil bygge "Danmarks suverænt bedste fodboldklub" op fra bunden ved at købe et divisionshold og gøre det så godt, at holdet kan spille i Champions League i tre ud af fem sæsoner.

– Det er forfriskende, at der findes folk med initiativ. Hvis ikke, der er den type mennesker, så ville det hele nok også blive lidt mere kedeligt. Han skal være mere end velkommen, siger sportsdirektøren i FCK, Carsten V. Jensen, til sporten.dk.

– Men om det er realistisk og muligt, det må komme an på et forsøg, tilføjer han.

Jesper "Kasi" Nielsen ejer i forvejen håndboldklubben AG København, som han købte, da holdet lå i de lavere rangerede rækker. Nielsen regner med at benytte samme metode, når han skal skabe Danmarks bedste fodboldklub.

Carsten V. Jensen tror dog ikke, at det er helt så enkelt, som KasiGroup-direktøren forestiller sig.

– Jeg tror ikke, at det er så ligetil i fodbold som i håndbold. Konkurrencen er ikke nær så stærk i håndbold, og danske klubber er tæt på at kunne tilbyde lige så gode kontrakter som i de bedste ligaer i Tyskland og Spanien.

– I fodbold er kontrakterne oftest længere, og der skal spillerne købes fri, siger sportsdirektøren.

Carsten V. Jensen vurderer også, at Jesper "Kasi" Nielsen skal opfylde en række andre kriterier. Han skal blandt andet skabe en fankultur og have et stadion med en kapacitet på 20.000-30.000 tilskuere. Derudover skal spillerlønningerne være på et internationalt niveau.