FC Øresunds piger vandt EURO 2009 i Finland

Foto: Claus Dalskov

Et team på 22 personer tog til Finland for at se EM åbningskampen mellem Finland og Danmark i kvindefodbold. Teamet bestod af 15 spillere fra Hørsholm Usserød Idrætsklub og 7 træner og ledere.

Lørdag den 22. august blev der afholdt en venskabsturnering blandt finske hold og FC Øresund pigerne. Der blev først budt velkommen af formanden for den arrangerende klub og efter dette blev den danske og finske nationalmelodi spillet.

FC Øresund pigerne spillede tre kampe. Første kamp var mod MPS. En meget lige og tæt kamp som FC Øresund vandt 2-1. Den anden kamp mod PoHU tabte pigerne med 1-3. Dermed var der lagt op til en spændende tredje kamp mod PuiH som ville afgøre resultatet.

FC Øresund skulle vinde med fire mål for at vinde turneringen, da tre hold ville stå lige med seks point. Det så længe ikke ud til at det kunne lade sig gøre, da FC Øresund kom bagud 0-1 og ved pausen kun havde fået udlignet. Men efter pausen tog pigerne fat og kæmpede sig med flot kombinationsspil til en fortjent 8-1 sejr.

Dermed vandt FC Øresunds piger EURO 2009 som optakt til åbningskampen holdet skulle se om søndagen.

Søndag var FCØ pigerne inviteret til for arrangement på hotel Scandic af hovedsponsoren 3F for kvindelandsholdet. Her var der sambamusik og underholdning forud for EM kampen mellem Finland og Danmark.

"Det er dejligt at se pigerne spille mod nogle af de bedste finske hold og se at den udvikling der er lagt i pigerne fortsætter med at give fine resultater" udtaler pigeformand Peter Birkelund og fortsætter, "ærgerligt at det Danske kvindelandshold ikke kunne vinde åbningskampen".