FC Nordsjællands læge renset

Gigtpiller FC Nordsjællands læge Bjarne Pedersen er blevet renset for de beskyldninger om lemfældig omgang med gigtpiller, som DR-dokumentarprogrammet "Når døden spiller med" for et par måneder siden rejste mod ham og FCKs læge Frank Odgaard.

I programmet blev Bjarne Pedersen fremstillet som en læge, der nærmest udskrev receptpligtige gigtpiller til gud og hver mand i FC Nordsjælland. Og da programmet samtidig kædede forbruget af smertestillende gigtpiller sammen med en række uforklarlige dødsfald blandt elitefodboldspillere, blev FCN-læge Bjarne Pedersen, i lighed med FCKs læge Frank Odgaard, tildelt skurkerollen i programmet.

Folkene bag programmet havde fundet ud af, at Bjarne Pedersen udskrev omkring 3000 gigtpiller om året, men de havde øjensynligt ikke gjort sig ulejligheden at gå lægens arbejdsmæssige forhold igennem. Bjarne Pedersen arbejder nemlig ikke alene som læge i FCN, men også som læge i 1. divisionsklubben Lyngby ligesom han har sin egen sportsklinik i Ballerup.

DR-dokumentaren førte til stor debat om elitefolks brug af smertestillende medicin, og både Sundhedsstyrelsen og Folketingets Sundhedsudvalg er blevet inddraget i sagen. Og tirsdag kom udmeldingen fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg konkludere, at han ikke ser noget problem i mængden af de receptpligtige gigtpiller, som de to læger udskriver til deres patienter.

En konklusion, der lægger sig op af Sundhedsstyrelsens og som altså renser FCNs læge Bjarne Pedersen og FCK-læge Frank Odgaard.

– jn