FC Nordsjælland-træner husker nedtur under rekordstime

FC Nordsjælland er ubesejret i 14 kampe i streg i Superligaen. Stimen kommer kort tid efter lang sejrstørke.

FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen i 3F Superligakampen mellem AaB og FC Nordsjælland på Aalborg Portland Park, søndag den 14. august 2022.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen i 3F Superligakampen mellem AaB og FC Nordsjælland på Aalborg Portland Park, søndag den 14. august 2022.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

FC Nordsjælland har ikke tabt i 14 superligakampe i træk. Klubben udbyggede nemlig den aktuelle klubrekord med søndagens målløse kamp i Aalborg.

Den tidligere rekord lød på 10 kampe i træk uden nederlag.

– Den rekord er vi alle sammen stolte over. Vi er også stolte over, at vi holdt fast i os selv, selv om vi sidste efterår havde 13 kampe uden sejr.

– Vi er klar over, at skal man op på toppen, skal man også have været nede at skrabe bunden. Rekorden er ikke noget, som vi har fokus på i det daglige. Der har vi mere fokus på vores spil, siger cheftræner Flemming Pedersen.

Som en del af stimen er sæsonens indledende fem kampe i Superligaen. Her har FC Nordsjælland vundet de første fire inden søndagens remis i Aalborg.

Dermed er nordsjællænderne på førstepladsen i tabellen med 13 point.

– Vi er kommet dertil, fordi vi holdt fast i vores spil i vores periode med modgang. I den periode, hvor vi skulle have nogle resultater, arbejdede vi stadig meget stringent med vores spil. Det er vores spil helt nede fra.

– Resultattavlen passer sig selv. Vi fokuserede på at blive bedre til at spille fodbold, og så skulle resultaterne nok komme, siger Flemming Pedersen.

I de 14 ubesejrede kampe har holdet scoret 21 mål og indkasseret 10 mål. Dermed har defensiven en stor rolle i præstationen.

– Vi har gjort det nemmere for os selv ved ikke at indkassere så mange mål, men vi skal stadig være kritiske over for den offensive del.

– Vi lærte sindssygt meget af kvalifikationsspillet. Det har vi taget med ind i den nye sæson. Vi er ubesejrede og har ikke lukket mål ind i åbent spil, siger forsvarsspiller og anfører, Kian Hansen.

Superligarekorden har FCK med 35 kampe i træk uden at tabe.

/ritzau/