FC Nordsjælland har mistet dukseplads: Vi har alt at vinde

Præstationerne skal være de samme, men resultaterne bedre, konstaterer FC Nordsjællands træner.

FC Nordsjælland har mistet dukseplads: Vi har alt at vinde

Præstationerne skal være de samme, men resultaterne bedre, konstaterer FC Nordsjællands træner.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland har gennem det meste af sæsonen været nummer et i Superligaen, men efter nederlaget til FC København er holdet fra Farum gledet ned på andenpladsen.

Det får nordsjællændernes træner, Johannes Hoff Thorup, til at blæse til angreb før de sidste ni kampe i mesterskabsspillet.

I den første af dem står FC Nordsjælland mandag aften over for Brøndby.

– Vi skal angribe nu, og vi har alt at vinde herfra. Præstationerne skal være som hidtil, og så skal vi have bedre resultater, bedre output, end der har været på det sidste.

– Vi skal have den sidste kvalitet og skarphed i de situationer, hvor kampene skal afgøres. Det bliver endnu en fed kamp på mandag, endnu en af mange i mesterskabsspillet. Det er med et offensivt mindset, at vi skal ud og angribe, siger han til holdets hjemmeside.

FC Nordsjælland har ikke haft samme succes i foråret som i det overlegne efterår, hvor holdet lignede et særdeles godt bud på en guldvinder.

Blot to sejre i seks ligakampe er det blevet til på den anden side af vinterpausen, men ifølge træneren påvirker det ikke spillernes mentale tilstand.

– Mentalt er truppen et godt sted. Det har ikke den store indvirkning på vores måde at arbejde på, om vi ligger nummer et eller to – eller nummer otte for den sags skyld.

– Det vigtigste for os i hverdagen er at få lavet en træningsuge med kvalitet, som forbereder spillerne på det, der møder dem i kampene. Og spillerne er rigtig dygtige til at abstrahere fra det, selv om vi selvfølgelig modtager rigtig mange spørgsmål om placeringen i tabellen, forklarer Johannes Hoff Thorup.

Opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby begynder klokken 18. Forinden mødes Randers FC og FC København.

/ritzau/