FC Barcelona kræver spansk ligachefs opsigelse

Javier Tebas bør gå af som La Liga-præsident bør gå af, mener FC Barcelona efter avishistorie.

Javier Tebas bør gå af som La Liga-præsident bør gå af, mener FC Barcelona efter avishistorie.

Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix

FC Barcelona vil have præsidenten for La Liga, Javier Tebas, til at sige sit job op.

Det skriver klubben i en udmelding på sin hjemmeside mandag.

Det sker efter en historie i den spanske avis La Vanguardia, der kom ud mandag. I den bliver Tebas beskyldt for at have givet falske oplysninger til den spanske anklagemyndighed i forbindelse med sagen, hvor Barcelona er anklaget for korruption for betalinger til en tidligere dommerchefs firma.

– Dagens artikel i La Vanguardia er så alvorlig, at det bør få alle La Liga-klubber til at gå i alarmberedskab, da det handler om en praksis, der på ingen måder er forenelig med jobbet som præsident for La Liga, skriver Barcelona på sin hjemmeside.

– Alene af den grund – at give sig selv beføjelser han ikke bør have – men også for at bevare værdighed og respekten for præsidentskabet af La Liga, bør hr. Tebas fratræde sin post.

Barcelona har tidligere oplyst, at man har brugt den daværende næstformand i dommerkomitéen Jose Maria Enriquez Negreira som konsulent.

Jose Maria Enriquez Negreira leverede tekniske rapporter, blandt andet på video. Derudover bidrog han med informationer om talenter fra andre klubber i Spanien, lød forklaringen.

Ifølge Barcelona er det "normal praksis" for fodboldklubber at lave den slags aftaler. Samarbejdet blev stoppet i 2018, fordi klubben skulle reducere sine udgifter.

Overførslerne til Negreira på samlet 1,4 millioner euro (10,4 millioner kroner) skulle være sket fra 2016 til 2018. Det fortalte radiostationen Cadena Ser i februar.

/ritzau/