Farvel til årets mudderbad i Fredensborg

'Xtreme Mandehørm' er nu historie i Fredensborg Kommune, da det populære mandeløb flytter til Hillerød

Foto: Claus Beyer

Xtreme Mandehørm er afholdt for sidste gang i Fredensborg. Det står klart, efter at Dansk Firmaidrætsforbund forgæves har forsøgt at forhandle sig frem til en fremtidig løsning i Fredensborg kommune.

"Havde vi kunnet blive i Fredensborg, så havde vi gjort det. Men grusbanen på Fredensborg Stadion skal have anlagt kunstgræs, og det har ikke været muligt at finde andre passende steder i Fredensborg, så derfor flytter Xtreme Mandehørm til Selskov i Hillerød," siger Kjeld Myhre, idrætskonsulent i DFIF og projektansvarlig for Mandehørm.

"Grusbanen på Fredensborg Stadion har altid dannet rammen for løbet store telt, hvor den store afslutningsfest er en stor og vigtig del af konceptet. Nu forsvinder denne mulighed, og vi har blandt andet været i forhandlinger om at flytte det hele ud til brandstationen eller til Grønholt Flyveplads, men uden held. Derfor har vi måtte kigge os omkring, og løsningen og de perfekte rammer lå så i Hillerød på Selskovs Stadion, hvor løberne også får de perfekte rammer i skovene ved Selskov og Gadevang," fortsætter Steen Sulstad Pedersen, der er idrætskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund.

Begge idrætskonsulenter fortæller, at Fredensborg Kommune har været meget behjælpsom i jagten efter alternative steder i Fredensborg Kommune, og at alle parter beklager, at man ikke kan beholde løbet indenfor kommunens grænser.

Kjeld Myhre har selv været medlem af Fredensborg Atletik Klub som barn, så ærgrelsen over at skulle flytte det populære løb er både faglig og personlig, fortæller han.

"Det er med lidt tårer i øjnene, at vi må sige farvel til Fredensborg. Hele styregruppen fra Fredensborg Atletik Klub er stadig med, så den gode gamle ånd i løbet lever videre, og det betyder meget for mig," siger Kjeld Myhre.

Xtreme Mandehørn blev i 2008 startet af Fredensborg Atletikklub, men i 2013 blev løbet solgt til Dansk Firmaidrætsforbund, og dengang sagde formand for Fredensborg Atletik Klub, Jan Pold:

"Siden vi i 2008 fik ideen til Xtreme Mandehørm og realiserede konceptet, har det opnået succesrater, som ikke længere passer til en lokal idrætsklub af vores størrelse. Planlægningen og afviklingen kræver alt for mange af vores ressourcer, og det passer bedre til en landsdækkende organisation som Dansk Firmaidrætsforbund," siger Jan Pold, og han fortsatte:

"Xtreme Mandehørm er virkelig et af vores meget kære børn, og det tog også tid at komme frem til beslutningen om at give slip, men vi er på ingen måder i tvivl om, at vi har taget den rigtige beslutning."

I 2015 har Xtreme Mandehørm udviklet sig til hele syv løb i Danmark. Den 3. oktober bliver der afholdt Xtreme Mandehørm i Odense, Slagelse, Aalborg og Aabenraa. Den 10. oktober går starten på årets store mudderbad for løbeglade drengerøve i Hillerød, Esbjerg og Aarhus.