Farum BÆbliotek – det brune punktum

Af Jørgen Lindemann, Dybedalsvej 15, Farum

1970'erne var det brune årti. Vægmaling, gardiner, møbler, beklædning osv. Alt skulle være brunt. Heldigvis kom der igen kulør på tilværelsen, og i dag er brun kun noget, vi drømmer om at blive om sommeren. Desværre er der folk, som ved deres fulde fem (måske mere fulde end fem), har tænkt, at mørkebrun da er den helt rigtige farve til dét rum i Farum Kulturhus, hvor byens borgere mødes for at hente oplysning, inspiration, viden, fordybelse, glæde, indsigt og udsigt.

Hvor vi tidligere blev mødt af en lys væg med "Velkommen" skrevet på 20 forskellige sprog, er indgangen i dag en brun væg, som gør sit til, at man ikke føler sig velkommen.

I 1991 opfandt Ekstra Bladet begrebet "øjebæ". En betegnelse for noget, der er grimt at se på. Udtrykket bruges ofte om arkitektoniske makværker. Dén klub har nu fået et nyt medlem!

På vej mod lysere tider foreslår jeg, at de ansvarlige trækker i malertøjet, køber nogle bøtter med glade farver og så ellers kommer i gang med at svinge malerrullerne og får sat et punktum for det brune makværk!