Far anklaget for drab på søn

Torsdag falder der dom i sagen mod den 70-årige Bertie De Silva, der sidste år skød og dræbte sin søn i Birkerød

Foto: Peter Mailand

Retten i Lyngby afsiger i dag torsdag dom i sagen mod den 70-årige Bertie De Silva, som sidste år skød og dræbte sin søn i Birkerød. Sønnen var den 45 årige Kenneth De Silva, som døde om morgenen den 28. april 2014 foran værkstedet De Silvas Auto på Grøndalsvej i Birkerød.

Under retssagen har Bertie De Silva erklæret, at det var uagtsom manddrab og ikke manddrab, som han er tiltalt for. Ligeledes er det under retssagen kommet frem, at forholdet mellem de to gennem længere tid havde været anstrengt, og vidner har forklaret, at Bertie De Silva overfor dem havde givet udtryk for, at han ville slå sin søn ihjel.

Bertie De Silva kørte om morgenen mandag den 28. april 2014 ud til autoværkstedet i Birkerød, hvor sønnen havde forment ham adgang.

Under retsmødet torsdag formiddag lagde anklageren blandt andet vægt på, at Bertie De Silva dagen forinden havde ladt sin pistol med seks skarpe skud, som han tog med til mødet med sønnen mandag morgen. Anklageren lagde ligeledes vægt på, at pistolen blev affyret i en afstand på 'en meter eller mere, og at der derfor ikke kunne være tale om, at den var blevet affyret tilfældigt under et slagsmål'.

Og sidst men ikke mindst fremhævede anklageren, at Bertie De Silva selv ringede til vagtcentralen og sagde, at han havde skudt og dræbt sin søn, og at han efterfølgende sagde, at 'han havde fået nok af sønnens provokationer'.

Nævningene vorterer nu sagen og der ventes dom senere i dag, torsdag.

Lokalavisen følger sagen.