Fang og smag på Havets Herligheder

Foto: Martin Håkan
Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk
Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk Martin Håkan / CoverGanda.dk

torben Thorsø

Rejer, krabber og andre smådyr er hovedingredienserne på madskolen »Fang og smag havets herligheder«, der finder sted søndag den 26. maj klokken 11 til 14 på Søndre Strand og i byrummet Opdagelsen.

Det er Svenstrup Naturskole og naturvejleder Marianne Mark, der med støtte fra Bydelsforeningens kulturgruppe indbyder til maritim madskole for hele familien. Iført vaders eller gummistøvler og med store fiskenet går jagten ind på havets mindste dyr.

– Der er masser af smådyr i vandet langs Søndre Strand, og efterhånden som vi får dem i nettene, vil man kunne lære lidt om de forskellige arter, hvordan man kender dem fra hinanden, og hvilke der er gode i madlavningen, siger naturvejleder Marianne Mark.

Når fangsten er i hus, skal den med til det store udekøkken i byrummet Opdagelsen. Her vil deltagerne i fællesskab tilberede vild mad og smage på "havets herligheder". Dagens fangst suppleres med vilde urter, årstidens grøntsager, en stor fisk og hjemmelavede fladbrød på bål.

– Der er lagt op til en rigtig hyggelig dag i den friske strandluft, hvor det helt sikkert bliver både sjovt og inspirerende at fange og tilberede sin egen mad, fortæller Marianne Mark.

Arrangementet er velegnet for børnefamilier. Det er en god idé at medbringe gummistøvler eller vaders til arrangementet, men der vil også være nogle til låns.

Madskolen afholdes ved Udsigten for enden af Søndre Molevej.

Billetter kan købes via Billetto.dk