Færre indbrud på Vestegnen

Foto: Picasa
Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Vestegnens Politi: »I politiet fastholder vi fokus på indbrud og vi opfordrer borgerne til det samme.«
Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Vestegnens Politi: »I politiet fastholder vi fokus på indbrud og vi opfordrer borgerne til det samme.«

Helt friske tal viser, at antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse på Vestegnen i 2015 var 2.966 mod 3.261 indbrud i 2014 – altså knap 10 procent færre indbrud. Det er det laveste antal indbrud på Vestegnen i otte år.

»Det er glædeligt, at vi ser at antallet af indbrud forsat falder – men vi er slet ikke i mål endnu. I politiet fastholder vi fokus på indbrud og vi opfordrer borgerne til det samme, så vi sammen kan få tallet endnu længere ned,« siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Vestegnens Politi.

Som et nyt initiativ, kører der nu hver dag tre patruljer på Vestegnen, som alene arbejder med indbrud. De tre patruljer skal altså ikke også håndtere færdselsuheld og butikstyveri – men har kun til opgave at komme ud til de borgere på Vestegnen, der har haft ubudne gæster.

»I forvejen var det en klar målsætning, at vi kom ud til alle indbrud i privat beboelse, men med den nye indbrudspatrulje får vi tre hold, der alene kører til indbrud og som er lokalt forankret,« fortæller vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, der er leder for den indbrudspatrulje der kører i distrikt øst, som dækker Rødovre, Hvidovre, Brøndby og Glostrup.

Ud over Indbrudspatruljen, patruljerer det almindelig beredskab på vejene på Vestegnen for at forhindre indbrud, som det blandt andet skete forleden på Hædersdalvej i Hvidovre.

Traditionen tro falder antallet af indbrud, når kalenderen skifter fra jul til januar. Men det betyder desværre ikke at indbrudstyvene er gået helt på ferie. Derfor opfordrer politiet borgerne til fortsat at sikre deres bolig bedst muligt her i det nye år:

»Julens råd om at bruge tænd/sluk-ure, melde sig til Nabohjælp og undgå at huset ser tomt ud, gælder også i januar,« understreger Charlotte Skovby.