Færdselsmekka indviet i Hundige

Foto: Jørgen Büchler
Efter indvielsen var der rundvisning i det nye Tungvognscenter Øst på Agenavej i Hundige. Justitsminister Karen Hækkerup (S) og Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), var naturligvis med.
Efter indvielsen var der rundvisning i det nye Tungvognscenter Øst på Agenavej i Hundige. Justitsminister Karen Hækkerup (S) og Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), var naturligvis med.

Greve: – Et færdselsmekka. Sådan betegnede politidirektør Anders Linnet det nye sjællandske færdelscenter på Agenavej 29 i Hundige, Tungvognscenter Øst, som blev indviet mandag af justitsminister Karen Hækkerup (S).

– Det er både fantastisk og heldigt, lyder det fra borgmester Pernille Beckmann (V) inden rundvisningen i lokalerne, der har været i brug siden starten af det nye år:

– Det gælder ikke kun de nye arbejdspladser, men også, at politiet med deres tilstedeværelse er mere synligt. De er i byen.

Det er dog ikke den almindelige patruljering, det nye center, som er en samling af de centre, der tidligere lå spredt rundt på Sjælland, skal beskæftige sig med. Det sker fortsat fra Roskilde. På Agenavej huses hele politikredsens færdselsfdeling, med både patruljevogne, motorcykler og ATK-vogne.

Herfra skal centret også kontrollere tungvogne som busser og lastbiler, ligesom det skal stå for den administrative kontrol af overholdelse af køre/hviletid i hele landet samt varetage den operative kontrol med transport af farligt gods, dyr, affald og ulovlig cabotagekørsel på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Anders Linnet udtrykte stor tilfedshed med lokalerne, som huser 90 medarbejdere.

– Centret er lagt i gode rammer, sagde Anders Linnet, der fortalte, at det – og de to centre i henholdsvis Vejle og Aalborg Nord – er politiets største udviklingsproces både i 2013 og 2014, og han roste færdselspolitiets indsats, som har været stærkt medvirkende til, at antallet af færdselsdrab er faldet.

– Jeg vil gerne give den nye struktur et cadeau. De særlige faglige miljøer styrker indsatsen, hurtigt og effektivt, og på et højt fagligt niveau, og færdselssikkerheden forstærkes. Der er store forventninger fra politisk hold, og jeg er overbevist om, at Tungvognscenter Øst er i gode rammer, sagde Karen Hækkerup