Fængslet Bayern-boss er snart en fri mand

Uli Hoeness slipper med at afsone halvdelen af sin tre et halvt år lange fængselsstraf for skattesnyd.

Efter lidt mere end halvandet år bag tremmer er fængselsopholdet snart slut for den tidligere Bayern München-præsident Uli Hoeness.

29. februar kan Hoeness atter kalde sig en fri mand, eftersom hans anmodning om at blive løsladt på prøve er blevet godkendt af myndighederne.

Det skriver fodboldmagasinet Kicker.

Hoeness har på det tidspunkt udstået halvdelen af de tre et halvt års straf, han blev idømt for skattesvindel.

Den nu 64-årige fodboldleder påbegyndte sin straf 2. juni 2014, efter at han var blevet fundet skyldig i skatteunddragelse for et beløb svarende til 212 millioner danske kroner.

Han har dog ikke rusket tremmer hele tiden. Siden foråret 2015 har Hoeness haft mulighed for udgang i dagtimerne, hvor han har brugt sine timer i frihed på at arbejde i Bayern Münchens ungdomsafdeling.

Om Uli Hoeness vender tilbage i en central position i den sydtyske storklub, er fortsat et åbent spørgsmål.

I sin foreløbig sidste tale til Bayerns medlemmer – en måned før fængslingen – bekendtgjorde han dog: "Det er ikke slut endnu".

Som aktiv fodboldspiller blev Hoeness både verdens- og europamester med Vesttyskland, inden karrieren stoppede i utide som følge af skader.

Fra 1979 trådte han ind i en rolle som magtfuld manager i klubben – en post han sad på i 30 år, inden han i 2009 blev valgt som klubbens præsident.