En lysere fremtid for Skovlunde Centret

Formand for Skovlunde Centerforening Lizette C. Byrdal glæder sig over bymidteprojektet og ser frem til første skridt på vejen; en indsnævring af boulevarden

Der er godt gang i butiksåbningerne i Skovlunde Centret i disse måneder. Centerforeningens formand Lizette C. Byrdal skal lige tælle en ekstra gang, da hun skal remse op, hvor mange nye butikker, der er kommet – og kommer – til centret for tiden.

»En slikbutik, en 10’er butik, en isenkræmmer, en telebutik, en taskeforretning, en skobutik – og så kommer der noget i Nordeas gamle lokaler, en café bliver genåbnet og så kommer der også en indisk restaurant,« fortæller hun.

Dermed er der forhåbentlig mere liv på vej til det lille center, der ellers har måtte vinke farvel til flere store lejere de sidste par år, hvor der oveni har været store problemer med bander og kriminalitet i området.

Men nu er det bedre tider, fortæller formanden, der glæder sig over at der igen er kommet nogenlunde ro i området.

Men der er brug for udvikling, understreger hun – og derfor er det store bymidteprojekt, som skal binde Skovlunde bedre sammen en tiltrængt redningskrans for centret.

»Vi bakker fuldt op om projektet. Centret kan ikke fortsætte i den form, det er nu. Kunderne udebliver, og vi har simpelthen ikke de faciliteterne, det kræver,« siger Lizette C. Byrdal.

Derfor glæder hun sig meget til første skridt i bymidteprojektet, som betyder en indsnævring af Ballerup Boulevard til et spor i hver retning og med nedsat hastighed.

»Vi tager byen tilbage og Berlinmuren – afbilledet i boulevarden – forsvinder,« tilføjer hun.

Nye typer af butikker

En af de store fordele ved bymidteprojektet er, ifølge centerforeningsformanden, at det giver plads til nye typer butikker:

»Vi har meget små lejemål her i centret, og en del af de forretninger, som kunderne efterspørger, kan på grund af lejemålenes størrelse ikke være her,« siger Lizette C. Byrdal og nævner eksempelvis H&M.

Ifølge bymidteprojektet skal butikkerne samles nord for boulevarden omkring et ’handelsstræde’, mens der syd for boulevarden skal laves et ’kulturstræde’. Mellem butikkerne skal der ligge beboelse, åbne pladser og kontorer.

»Man skal selvfølgelig have for øje, at det her projekt er meget omkostningstungt. Så man kan ikke forvente, at det bliver gennemført sådan lige fra den ene dag til den anden,« understreger centerforeningsformanden.