Fælles sammenkomst under Ramadan

Foto: Mads Hussing

Traditionen tro afholdte Kokkedal Ungdomsklub og Kulturforening Iftaar for fjerde år i træk sammenkomst under Ramadanen. Interessen var stor og ca. 200 var samlet til fælles spisning. I denne anledning var viceborgmester Thomas Lykke Pedersen også inviteret. Ramadanen er egentlig navnet på denne måned, men fordi profeten Muhammed fik sin første åbenbaring om natten den 27. ramadan, ligger fasten her. Ramadanen falder i den niende måned af den islamiske kalender. I denne måned er alting forandret for muslimer verden over. Det centrale element er fasten, som varer fra daggry til lidt efter solnedgang. Under ramadanen er det meningen at sætte kroppen ud af kraft, så man opnår den sande tilbedelse af Allah. Fasten består i, at folk afholder sig fra alt, hvad der kan spises og drikkes.

Kokkedal Ungdomsklub og Kultur forening holder i løbet af året mange store arrangementer hvor dette er blot en af dem.

"Vi er utrolig glade for at tilslutningen har været stor og vi gør meget ud af at kunne nå ud til en bred borgerkreds," siger Suleyman Sahan der er formand for Kokkedal Ungdomsklub og Kulturforening og fortsætter:

"Vi er der også utrolig glade for at have repræsentanter fra byrådet med. Vi har i oktober planlagt at holde et stor Eid fest for alle borgere, og vi håber på at se flere fra byrådet til den tid."

Slutvis ønskede formanden alle en god Ramadan Eith 20. september 2009.