Facebook gider ikke flere falske historier

Brugerne af Facebook skal spares for de mange svindelnumre og vildledende nyheder.

Politikernes brug af Facebook vækker debat - bl.a. på Facebook.
Politikernes brug af Facebook vækker debat – bl.a. på Facebook.

Mange af Facebooks brugere er blevet trætte af falske nyheder og andre svindelnumre, der i stigende grad optager plads mellem sandfærdige historier og opdateringer på det sociale medie.

Derfor har virksomheden nu sat sig for at rydde ud i sådanne historier.

– Vi har hørt fra vores brugere, at de ønsker færre historier, der er vildledende eller direkte falske, skriver Facebooks researchere Erich Owens og Udi Weinsberg i et blogindlæg.

– Historierne er en form for news feed-spam, der omfatter svindel ("Klik her for at vinde et livsvarigt forbrug af kaffe") eller bevidst urigtige eller vildledende nyheder ("Mand ser dinosaur under vandretur i Utah").

De to Facebook-ansatte påpeger, at "folk ofte deler disse svindelnumre for senere at slette dem, når det går op for dem, at de er blevet snydt".

Blandt andet skal en opdatering af Facebooks news feed være med til at begrænse spredningen af posts, der er blevet rapporteret som svindel, ligesom historier, der er blevet rapporteret som mistænksomme, fremover vil være flankeret af en advarsel.

Hertil kommer, at Facebook allerede har tilføjet en mulighed for at lade sine brugere rapportere "falske nyhedshistorier", der cirkulerer på mediet.

– Men vi fjerner ikke historier, som brugere rapporterer som falske, og vi tjekker ikke indhold for at bestemme deres nøjagtighed, lyder det i blogindlægget.

Facebook fastslår, at formålet ikke er at fjerne satirisk indhold.

– Vi har fundet ud af, at folk har en tendens til at undlade at anmelde satirisk indhold. Denne type indhold bør ikke blive berørt af denne opdatering.