EU laver konkurrence-razzia hos Mærsk

A.P. Møller-Mærsk undersøges af EU-Kommissionen i sag om mulige ulovlige prisaftaler.

ARKIVFOTO. A.P. Møller-Mærsk kom ud af første kvartal med overskud før skat på 15 milliarder. Containerforretning har overskud på 2,4 milliarder - en fremgang på 165 pct. --Maersk containere på Maersk Terminalen i Århus Havn. (Foto: Henning Bagger/Scanpix
ARKIVFOTO. A.P. Møller-Mærsk kom ud af første kvartal med overskud før skat på 15 milliarder. Containerforretning har overskud på 2,4 milliarder – en fremgang på 165 pct. –Maersk containere på Maersk Terminalen i Århus Havn. (Foto: Henning Bagger/Scanpix

EU-Kommissionen har tirsdag foretaget en razzia hos A.P. Møller-Mærsk for at fastslå, om rederiet overholder europæisk konkurrencelovgivning.

– Formålet med denne undersøgelse er at fastslå, om der foreligger beviser for overtrædelse af europæisk konkurrencelovgivning i relation til linjerederier. Som linjerederi er Maersk Line omfattet af Kommissionens undersøgelse.

Det siger Christian Kledal, Chef for den Juridiske Afdeling i A.P. Møller-Mærsk Gruppen, i en meddelelse.

Undersøgelsen handler om ulovlige prisaftaler for linjetransport til og fra EU eller EØS-landene. Endvidere undersøger kommissionen, hvorvidt der måtte foreligge misbrug af rederiets dominerende stilling på markedet.

Ifølge A.P. Møller-Mærsk er uanmeldte kontrolundersøgelser første skridt i EU-Kommissionens undersøgelse af mulige overtrædelser af konkurrencereglerne.

– Men det faktum, at kommissionen foretager en kontrolundersøgelse, betyder ikke, at Maersk Line er involveret i konkurrenceforvridende adfærd, eller at konklusionerne af undersøgelsen er givet på forhånd, hedder det i meddelelsen.

– Vi er klart af den opfattelse, at vores praksis er i overensstemmelse med EU's konkurrencelovgivning, og vi samarbejder naturligvis fuldt ud med Kommissionens medarbejdere i at undersøge sagen til bunds, siger Christian Kledal.