EU forbereder ny hjælp til Grækenland

EU-kommissær bekræfter, at der forberedes ny økonomisk hjælp til Grækenland. EU-mission er sendt til Athen.

EU-Kommissionen forbereder at sende ny økonomisk hjælp til kriseramte Grækenland.

Det bekræfter EU's økonomikommissær, Olli Rehn, på et pressemøde i Strasbourg.

– Det er nu under forberedelse af kommissionen, eurozonens medlemslande og EU, og vi vil vende tilbage til det i de kommende uger, siger Olli Rehn.

Økonomikommissæren tilføjer, at det er for tidligt at tale om sammensætningen eller omfanget af den ny hjælp til Grækenland.

Dermed er det endnu uklart, om der bliver tale om en ændring af vilkårene for den nuværende hjælpepakke eller et nyt milliardlån.

Eksperter og økonomer fra EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond ankom tirsdag til Athen for at kigge nærmer på de græske finanser.

Det sker et år efter, at eurolandene gav grønt lys til en hjælpepakke på 110 milliarder euro til Grækenland.

Men siden er problemerne fortsat i Grækenland. Det har den seneste uge ført til rygter om græsk udtræden af eurosamarbejdet, som dog er blevet afvist fra alle sider, og en yderligere nedjustering af Grækenlands kreditværdighed.

Enhver ny milliardhjælp til Grækenland skal først og fremmest komme fra Tyskland.

– Vi kan ikke drage nogen konklusioner, inden vi kender til resultatet af missionen, siger forbundskansler Angela Merkel, der advarer om, at spekulationerne om Grækenlands evne til at tilbagebetale gælden kan skade både Grækenland og Europa.

Hjælpepakken til Grækenland var for et år siden startskuddet på en domino-lignende gældskrise i eurozonen, som også har tvunget Irland og Portugal til at søge milliardlån hos de øvrige eurolande og EU.