Et spændende år for The Formænd

The Formænd spiller ved Tølløse festival den 17. august på den store scene.
The Formænd spiller ved Tølløse festival den 17. august på den store scene.

Tølløse: Ved Tølløse Festivalen d. 17. august optræder The Formænd for tredje år i træk på "den store scene", og bandet lover den vildeste syng-med-fest med højt humør og flashbacks til pastelfarver, gulerodsbukser og højt hår, med sange skrevet af Sanne, Dodo and the Dodos, Danseorkesteret, Tøsedrengene og mange flere.

The Formænd har eksisteret i blot fire år, og alle medlemmerne har tilknytning til den musikorienterede privatskole, Sejergaardsskolen i Tølløse, hvor de enten er eller har siddet i skolebestyrelsen eller skoleledelsen.

Dannet ved en tilfældighed

Bandet blev dannet lidt ved en tilfældighed efter "de for hånden værende søms princip" i forbindelse med den landsdækkende Spil Dansk uge i november. Ved den lejlighed gik medlemmer fra skolebestyrelsen og – ledelsen sammen om at akkompagnere fællessangene. Dette syntes alle medlemmerne var så sjovt, at de fik lyst til mere, og snart var bandet en realitet. Alle i bandet er vilde med dansk 80'er-musik, så konceptet omkring musikken var klart. Et navn skulle der også til, og da alle bandmedlemmerne hver på deres måde var "formænd" for et område på Sejergaardsskolen, opstod navnet "The Formænd" ret hurtigt.

The Formænd

The Formænd består af fem musikere og en sangerinde: Eva Hede: sang, Steen Bjerregaard: klaver/kor, Peter Andersen: bas, Christoffer Beck: trommer, Anders Larsen: rytmeguitar og Holger Beck: leadguitar/sang. Alle 6 har dyrket musikken hele livet og optrådt i mange forskellige sammenhænge, som både amatører og på professionelt plan.

Det seneste år er det gået rigtig stærkt for bandet. Ud over de faste arrangementer i Tølløse som Tølløse Festival, Spil Dansk-koncerter på Sejergaardsskolen og 80'er-fest i No1, har The Formænd spillet utallige mindre og større jobs som for eksempel personalefest på Novo Nordisk, byfest i Ringsted, halbal i Nykøbing Sj. – og ikke mindst Skvulp Festival i Holbæk. I sensommeren venter spændende jobs som blandt andet danseaftener i Pakhuset i Nykøbing Sj., 80'er-fest på Gyrstinge Skovkro og et stort dansearrangement på Rotationen i Holbæk.

Alle, der er til dansk 80'er-musik og fest i gaden, er naturligvis velkomne til disse arrangementer.