Esrum Sø Rundt for 44. år i træk

Foto: Claus Beyer

Esrum Sø Rundt som afvikles søndag den 30. august tiltrækker næsten 3.500 løbere fra hele Danmark, og også løbere fra udlandet, bl.a. Sverige og USA, dukker op. De fleste er motionsløbere, som vil prøve kræfter med den kuperede rute på 5 eller den nye 10 km rute i og omkring Fredensborg Slotshave eller Kongeetapen på 27 km rundt om Esrum Sø. Men også eliteløbere har fundet vejen til deltagerlisten, så der bliver fart på i førerfeltet på alle distancer. Hvis vejret arter sig med tørvejr, regner Fredensborg Atletik Klub med at sætte løbsrekord.

"Som arrangerører af Esrum Sø Rundt er stolte over at kunne vise et af Danmarks ældste motionsløb frem i Kongernes Nordsjælland og i ny udklædning. Kun Eremitageløbet er ældre. Vi skyder det 44. Esrum Sø Rundt i gang klokken 10.15 med de mindste børn som de første og voksendistancerne og 5 km børneløb fra klokken 11. Løbefesten byder på mange oplevelser med Sambamusik i Jernbanegade fra morgenstunden, når forretningerne åbner og på stævnepladsen, når løberene sendes af sted," fortæller formand Jan Pold.

Det er muligt at tilmelde sig på løbets MiniEXPO i Home"s lokaler fredag klokken 12-18 og lørdag klokken 10-16 samt søndag. Hvis du vil undgå køen, så tilmeld dig allerede nu på løbets hjemmeside www.esrumsørundt.dk eller på MiniEXPO fredag eller lørdag.

Esrum SØ Rundt byder alle løbere som tilskuere velkommen til løbefest, og Fredensborg BY & HANDEL åbner forretningerne klokken 10 med gode tilbud som er "værd at løbe efter".

Hvis du kunne tænke dig at være en del af løbefesten på anden måde end at løbe med eller være tilskuer, kan du nyde løbet direkte på ruten som hjælper dvs. vejviser eller på et af løbets mange væskedepoter. Du kan tilmelde dig på esr@balleandersen.dk

Fredensborg Atletik Klub honorerer indsatsen med frokostpakke, vand og en dejlig middag, hvor alle hjælperne er inviteret til klokken 17.