Esbjerg taber tæt CL-brag mod rumænsk storhold

Team Esbjerg gav storholdet CSM Bucuresti kamp til stregen, men danskerne tabte i de sidste sekunder 29-30.

Sanna Solberg (24) og Team Esbjerg havde nok at se til mod verdensstjernen Cristina Neagu fra CSM Bucuresti (8), da de to klubber mødtes i Champions League-braget søndag i Esbjerg.
Sanna Solberg (24) og Team Esbjerg havde nok at se til mod verdensstjernen Cristina Neagu fra CSM Bucuresti (8), da de to klubber mødtes i Champions League-braget søndag i Esbjerg.

Team Esbjerg leverede en kraftpræstation søndag, men til sidst kunne holdet ikke lukke ned for verdensstjernen Cristina Neagu.

Den 32-årige profil afgjorde kampen få sekunder før tid med sin tiende scoring i kampen, så storholdet CSM Bucuresti vandt opgøret i Esbjerg i Champions League med 30-29.

Team Esbjerg indledte gruppespillet med en sikker sejr på syv mål mod tyske SG BBM Bietigheim, men søndag ventede så det rumænske storhold i anden runde i gruppe A.

Esbjerg var bagud 10-16 med ti minutter igen af første halvleg, men det lykkedes at komme på 15-17 inden pausen.

Esbjerg kom bagud med tre mål kort inde i anden halvleg, men to mål af Kristine Breistøl og et enkelt af Sonja Frey betød 18-18, og spændingen var intakt.

En scoring til Bucuresti blev fulgt op af endnu en af stjernespilleren Cristina Neagu, som dermed nåede op på sin syvende scoring i kampen.

Der var på forhånd stort fokus på verdensstjernen, som fire gange er kåret som verdens bedste håndboldspiller.

Bucuresti vandt Champions League i 2016 og er blevet nummer tre to gange siden, og det skyldes ikke mindst Neagu.

Sonja Frey hamrede igennem gæsternes forsvar efter 13 minutter af anden halvleg og udlignede til 21-21, og Frey leverede en lignende aktion kort efter og bragte Esbjerg foran 22-21.

Kampen havde intensitet, og Neagu udlignede, og profilen diskede op med sin verdensklasse og bragte gæsterne foran med sit niende mål og assisterede også til 24-23 til rumænerne.

Mette Tranborg udlignede med ti minutter igen, og det blev også 25-25, og opgøret fortsatte med at være helt tæt med scoringer i begge ender.

Sanna Solberg leverede to gange fra fløjen, og spillerne gik ind til de sidste seks minutter med 28-28.

Breistøl misbrugte en mulighed med en stresset afslutning ved 29-29 i slutfasen, som blev nervepirrende.

Neagu misbrugte så på Rikke Poulsen i hjemmeholdets mål, og Esbjerg var på bolden med 52 sekunder tilbage, da der blev kaldt en timeout af Esbjerg-træner Jesper Jensen.

Esbjerg tabte dog bolden, og rumænerne var i angreb, kaldte en timeout med 15 sekunder igen, og så lå al ansvar på Neagu, som leverede varen og tordnede bolden i mål til sejr i de døende sekunder.