Esbjerg siger farvel til Rafael van der Vaart før tid

Den tidligere hollandske fodboldstjerne Rafael van der Vaart stopper som assistent i Esbjerg, oplyser klubben.

Rafael van der Vaart forlader Esbjerg et halvt år før tid. (Arkivfoto).

Rafael van der Vaart forlader Esbjerg et halvt år før tid. (Arkivfoto).

Rafael van der Vaart er færdig som assistenttræner i fodboldklubben Esbjerg et halvt år før kontraktudløb.

Esbjerg, der spiller i den tredjebedste danske fodboldrække, oplyser fredag aften på sin hjemmeside, at samarbejdet stopper med øjeblikkelig virkning. Det er parterne blevet enige om, lyder forklaringen.

Esbjerg-direktør Jens Hammer Sørensen roser den tidligere hollandske landsholdsspiller for sin tid i det vestjyske.

– Rafael van der Vaart kom til Esbjerg på et vanskeligt tidspunkt, men har med sin personlighed og positive indstilling formået at sætte et godt aftryk på truppen.

– Fodboldmæssigt taler hans karriere for sig selv, og som daglig sparringspartner i trænerteamet har Rafael udført et godt stykke arbejde, siger Jens Hammer Sørensen til klubbens hjemmeside.

Rafael van der Vaart, der tidligere har spillet for Real Madrid, Tottenham og Ajax, kom til Danmark i 2016, da han skrev kontrakt med FC Midtjylland.

I FCM nåede han blot 20 kampe. I efteråret 2018 spillede han fire kampe for Esbjerg, inden han satte støvlerne på hylden. Siden blev det til en tid som assistenttræner i klubben. Men nu er det slut.

– Nu skilles vores veje, men Rafael van der Vaart er altid velkommen tilbage på Blue Water Arena, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, lyder det fra Jens Hammer Sørensen.

/ritzau/