Erhvervslivet raser over regeringen

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech har forringet green card-ordningen, så den nu er ubrugelig, raser erhvervslivet.

Regeringen er igen på direkte kollisionskurs med store dele af erhvervslivet. Ifølge erhvervsorganisationen DI har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) som en "tyv om natten" forringet green card-ordningen, så den er blevet ubrugelig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Før 1. august havde folk med et green card lov til at opholde sig og arbejde i Danmark i 3 år, men det er nu halveret til kun 1,5 år.

Det har fået erhvervslivet til at fare i flint.

– Denne ændring er kommet som en tyv om natten, og det harmonerer rigtigt dårligt med målsætningen om, at vi skal kunne tiltrække kvalificerede udlændinge. Det er stik mod regeringens egen målsætning om at skabe rammer for vækst, siger konsulent Claus Andersen, DI til avisen.

Det er tredje gang inden for kort tid, at regeringen lægger sig ud med erhvervslivet. Først indførte regeringen et gebyr på green card, og i forbindelse med regeringens Vækstforum i sidste uge lød der kras kritik af regeringens manglende indsats.

– Vi er skuffet over at opleve dette tilbageskridt, når vi hele tiden forsøger at optimere rammebetingelserne for specialister. Vi har ellers haft en positiv dialog med skatteministeren om forskerskatteordningen. Jeg savner en lidt større sammenhængskraft mellem ministerierne, siger Karina Boldsen, der er direktør for Talent Attraction DK hos Vestas til Jyllands-Posten.