Erfaring, teknisk snilde og fagligt kendskab smedes sammen hos Serviceshoppen

Stedet ser måske beskedent ud ved første øjekast, men inde bag de store døre hos Serviceshoppen på Industrivej arbejder de bl.a. med fremstilling af prototyper, afbalancering af hjul og reparation af maskinkomponenter. Alt sammen udført af dygtige og effektive industriteknikere og klejnsmede.

Erfaring, teknisk snilde og fagligt kendskab smedes sammen hos Serviceshoppen

Ejer af Serviceshoppen Herman Hansen

Her bliver svejset, skåret og repareret reservedele – særligt til kraftværker. Og der er ikke tale om en helt almindelig landsbysmedje hos Serviceshoppen, men om en virksomhed som arbejder for og med “de store drenge” i kraftværksbranchen gennem nabovirksomheden Howden. Howden er en stor global virksomhed indenfor luftbehandling og ventilation og de dele, der fremstilles til den branche, går blandt andre til Avedøreværket i Hvidovre samt resten af verden, hvor Howden er markedsledende. En anden stor virksomhed er Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, som tilbyder brandtest og kurser bl.a. inden for brandforebyggelse og sikring. De har bestilt 2 venturirør (bruges til flow- og hastighedsmåling) i rustfri stål til fremstilling i Serviceshoppen. Og inde på smedeværkstedet er en bundramme ved at blive fremstillet. Den skal bruges til bære frekvensomformere til en ny vindtunnel, der skal teste og måle vindmodstand hos en bilfabrik. Vindtuneller bruges til mange formål, så som at teste aerodynamik på fly, Formel 1 biler, skibe samt vinduer og døre for tæthed og vindmodstand. I den mere lokale afdeling har Serviceshoppen også udført reparationer og leveret reservedele til ventilatorerne og andre maskiner på Affald Plus. Og netop de lokale samarbejdspartnere er en stor del af Serviceshoppens virke. Særligt samarbejdet med naboen Howden ligger lige til højrebenet.

Testopstilling med sammensvejsede containere

Howden som samarbejdspartner

Tilbage i 1990 startede Herman Hansen nemlig som værkfører i montagen hos Howden. I 1998 blev det til et job som serviceleder. Efter 17 år havde Herman Hansen lysten til at starte sin egen virksomhed og i 2007 åbner Serviceshoppen. Kontakten og samarbejdet med Howden er fortsat i bedste stil og Herman Hansen ser mange muligheder i det: “Inde hos Howden tegner ingeniørerne diverse komponenter til deres ventilatorer og så bygger vi dem herinde hos os. På den måde bliver det testet om tegningerne har mulige fejl eller andet der skal rettes eller ændres og vores tætte fysiske naboskab gør, at vi kan være med i processerne hele vejen igennem, og spare med hinanden i løsning af de udfordringer, som ligger i prototyper”, forklarer Herman Hansen.

Inde i den store lagerhal, som han deler med Howden, har Herman Hansen både råvarelager og værksted. Her står også nogle af de store maskiner, som kommer under hans medarbejderes kyndige hænder. Øjet falder hurtigt på en enorm ventilator, som skal bruges til træning og visualisering af størrelsesforholdene på så store ventilatorer. Der “gemmer” sig flere store fælles projekter i den store hal. Blandt andet et nyt projekt som Howdens ingeniører har tegnet og designet. Industriteknikerne og klejnsmedene hos Serviceshoppen er nu gået om bord i tegningerne til hvad der skal blive til en kæmpe stor testopstilling, hvor Howden skal køre ventilatortest på ventilatorer til tunnel/metromarkedet. Der er allerede blevet svejset to containere sammen – den ene er endda blevet delt på midten og sat oven på den anden, for at skabe højde nok til test emnerne. “Det er et kæmpe stort projekt, som der rigtig, rigtig mange timer i. Men det giver så god mening at være en del af det og så er det meget spændende at være med til at udvikle og bygge et værktøj, som kan gøre, at Howden kan teste deres ventilatorer tæt på dem, der tegner og konstruerer dem,” fortæller Herman Hansen.

Et andet sted i lagerhallen står der tre skriggule gasblæsere som skal renoveres, disse stammer fra Biogasanlæg, som skyder op mange steder i Danmark. Dette arbejde udføres for Gugliotta & Co, en lokal virksomhed, som rådgiver og leverer udstyr til dette voksende marked.

Gasblæsere til biogasanlæg

Ind på reparationsmarkedet for landbrugsmaskiner

Arbejdsopgaverne bliver flere og flere og Herman Hansen er nu ved at bane sig vej ind på markedet for reparation af rotorer til landbrugsmaskiner: “Vi skal ikke til at skille de store maskiner ad eller noget i den dur. Det er der nogle andre dygtige mennesker, som arbejder med til dagligt. Vi vil til gengæld rigtig gerne være med til at understøtte disse virksomheder med reparation, opretning og afbalancering af de mange typer rotorer som findes i slagleklippere, mejetærskere og andre lignende maskiner, og på den måde fungere som en servicevirksomhed for maskinservicevirksomhederne,” forklarer Herman Hansen. Hos Serviceshoppen har de også mulighed for at hjælpe industrien med afbalancering af rotorer op til en diameter på 2,3m, 5m i længden og 3 tons, samt ventilatorhjul, lejemontage, bearbejdning og reparationer af stål emner og ingen opgaver er for store eller små.

Serviceshoppen tilbyder også døgnservice til udbedringer af akutte skader, og kommer gerne ud til kunderne on-site og udfører reparationer.

Bundramme til frekvensomformere til vindtunnel

Et fremtidigt generationsskifte

Der er altså travlt hos Serviceshoppen og Herman Hansen kunne godt tænke sig at ansætte nogle flere industriteknikere, som kan være med til at løfte de mange arbejdsopgaver, som virksomheden beskæftiger sig med. Herman Hansen har været ejer af Serviceshoppen i 16 år og inden for de næste par år venter pensionen. Han har derfor et ønske om at finde den rette aftager til virksomheden, som kan stå for generationsskiftet. “Det bedste ville være at finde en god medarbejder, som kunne lære virksomheden at kende i løbet af de næste par år, og så køre vedkommende i stilling til skiftet. Man skal selvfølgelig være klar på at smide mere end 37 timer i sådan en stilling og så skal man kunne se sig selv i jobbet, ikke mindst”, forklarer Herman Hansen. Han oplever generelt at færre søger job uopfordret hos virksomhederne, og vil gerne slå en slag for at man kommer ud af starthullerne og søger job, selv om der ikke er et stillingsopslag: “Vi taler jo med hinanden inden for vores branche og får vi en jobansøgning, men ikke kan tilbyde en stilling, så tjekker vi med vores netværk rundt omkring for at høre, om der kunne være en mulighed et andet sted,” siger Herman Hansen.

Afbalancering af slagleklipper-rotor

Han mener i øvrigt, at faget skal være bedre til at sælge sig selv og komme væk fra den stereotype tankegang om, at man jo altid kan blive industriteknikker eller klejnsmed, hvis ikke man kan andet. “Det passer ganske enkelt ikke. Du skal være god til engelsk, da der skal læses manualer til maskinerne. Du skal også have en god forståelse af geometri og matematik”, pointerer Herman Hansen. Serviceshoppen tilbyder derfor udskolingen i folkeskolen at komme på besøg og se hvad sådan et job og en uddannelse inden for faget kan. “De unge mennesker skal have øjnene op for, at man i et job som hos os, også kan få afløb for sin kreativitet. Vi er med vores håndværk med til at skabe monumenter, som består i mange år og som man kan være stolt af.” Og har man eventyrlyst er der masser af job, hvor man kan få lejlighed til at rejse verden rundt og arbejde sammen med mennesker af alle nationaliteter, afrunder Herman Hansen.

Er du industritekniker? Så se her:

Serviceshoppen er en dynamisk arbejdsplads som pt. beskæftiger 10 medarbejdere herunder en bogholder, klejnsmede og industriteknikere.

Der er ingen samlebåndsopgaver eller serieproduktioner. Til gengæld er der mulighed for at byde ind med din viden, din tekniske snilde og gode ideer til at alle vores spændende projekter. Flextid, en god sundhedsforsikring, og et rigtig godt fællesskab med kollegaerne er blot nogle af goderne ved at arbejde hos Serviceshoppen.

Så er du uddannet maskinarbejder eller industritekniker, så tøv ikke med at give Herman

Hansen et kald på tlf. 21 62 32 65 eller send din ansøgning på herman@serviceshoppen.com