Eos skal lære at spare på vandet…

Eos-springvandet er blevet slukket fordi en fejl i overløbet betød at der blev brugt alt for meget nyt vand. Fejlen kan formentlig udbedres, så hun kan bade igen i denne uge.

 

 

Vordingborg

Der er nogen, der tager for lange bade, og morgenrødens gudinde – Eos – er tilsyneladende en af dem.

– Der er konstateret et ekstraordinært stort vandforbrug, grundet fejl i styringen af springvandet, fortæller driftsleder Tanja Wichmann Jørgensen om årsagen til at kommunen nu har slukket for det navnkundige Eos-springvand.

Eos har ellers lige fået nyt sandfilter og sprang ganske flot efter lidt forsinkelse, men det er tilsyneladende overløbet, den er gal med.

– Når det regner meget, så løber vandet over, men det gør det også nu, så der bliver ved med at blive pumpet nyt vand i, og det kan vi kan vi ikke være bekendt, når der er så meget drøn på vandforbruget og Forsyningen netop har bedt om, at man sparer på vandet, fortæller hun.

– Det er da smadderærgerligt, men det kan vi ikke være bekendt at lade køre, siger hun.

Selve springvandet er nu slukket og der er tilkaldt en reparatør, der skal få sat skik på gudindes badevaner – og det defekte overløb – så det er det samme vand der bruges og der kun tilføres ekstra vand, når det andet er fordampet.

– Det er forventingen at Eos springer igen snarest muligt, men tidligst i medio næste uge (denne uge, red.), påpeger Tanja Wichmann Jørgensen.

Præcis hvor meget ekstra vand Eos har brugt vides ikke men  det er ifølge driftslederen meget – og så meget at det var nødvendigt at slukke.

Forsyningen indførte i forrige uge vandingsforbud omkring Vordingborg, Nyråd og Kastrup, men det blev dog ophævet efter weekenden. Der er dog sendt meddelelse ud om at folk bør vise hensyn  og spare på vandet, også fordi der er mange store arrangementer omkring byen i denne  tid, hvor presset på vandforsyningen vokser yderligere.

mith