Enorm rutine skal give Mogens Palle stor jubilæumssejr

45-årige Lolenga Mock er hovednavnet på plakaten til Mogens Palles 60 års jubilæumsstævne fredag.

Lolenga Mock er blevet 45 år, men fredag står han over for en tidligere russisk verdensmester i bokseringen.
Lolenga Mock er blevet 45 år, men fredag står han over for en tidligere russisk verdensmester i bokseringen.

Der er voldsom rutine lige fra promotorstolen til bokseringen, når den 83-årige danske boksepromotor Mogens Palle fredag afholder sit 60 års jubilæumsstævne i Frederiksberg Hallerne.

For mens hans stald primært huser unge, danske boksetalenter, så er det største navn på plakaten fortsat den 45-årige supermellemvægter Lolenga Mock.

Manden, som er født i Den Demokratiske Republik Congo, men som i mange år har haft hjemme på dansk grund, skal op imod den russiske eksverdensmester Dmitry Chudinov.

Den 31-årige russer var blot fem år gammel, da Lolenga Mock debuterede som professionel i 1991.

De fleste danske boksefans kender nok bedst Chudinov som manden, der slog Patrick Nielsen i en VM-kamp hos bokseforbundet WBA i 2014.

– Han er en stærk fighter, og han arbejder meget i ringen. Men alt, hvad han har præsteret og gjort ved andre boksere, er underordnet. I denne kamp er der kun mig og ham, siger Lolenga Mock om sin modstander i en pressemeddelelse.

– Nøglen til sejr er derfor ikke at fokusere på, hvad han kan. Jeg skal fokusere på min egen boksning. Jeg skal ind og være den bedste udgave af mig selv, og jeg er rigtig godt forberedt.

Efter en god håndfuld år væk fra sporten gjorde Mogens Palle comeback som promotor i 2015, og han fik den aldrende Lolenga Mock tilbage i ringen efter nogle års pause.

Siden har Mock vundet ti ud af ti kampe, og fredag kan han tage en stor skalp, hvis han kan nedlægge russiske Chudinov.

Ud over hovedkampen er der syv andre kampe på programmet – blandt andet tre junior-VM-kampe under et par af de store forbund, IBF og WBC.

En af kampene er det rent danske opgør mellem to af Palles egne boksere. Jonas Madsen og Andreas Lynggaard mødes i en duel om IBF's junior-VM-titel i letsværvægt.