Engle og mirakler

Foto: Jesper Nicolajsen

Med 101.628 indsamlede kroner til Børnecancerfonden blev Profil Optiks chokoladejulekalender sidste år en kæmpe succes. Derfor har optikerkæden igen i år valgt at støtte op om aktiviteten og Børnecancerfondens arbejde. I år sker det med chokoladejulekalender 2006 "Angels at work – expect a miracle".For Anita Hemmingsen, ejer af Profil Optik på Farum Bytorv, gemmer der sig en personlig historie bag chokoladekalenderen. I lighed med sidste år er den nemlig malet af hendes datter Sofie Hemmingsen, der selv har været ramt af kræft.

Historien startede for to år siden i november 2004. Sofie følte sig sløj og havde ondt i maven. En uge efter kom dommen – en tumor i maven. Hun blev overført til Rigshospitalet, og fik konstateret den værste type lymfekræft: Non Hodgkin lymfom type B.Sofie måtte igennem den nødvendige behandling med kemo. I januar 2005 blev Sofie af uforklarlige årsager lam fra taljen og ned, noget hun desværre må lære at leve med. Efter et halvt år på Rigshospitalet kom Sofie på genoptræning på Fysiurgisk Hospital i Hornbæk, og der kom hun rigtig i gang med at male igen.Sofie har altid elsket at male. Gennem hele sygdomsforløbet har hun, når kræfterne var til det, hygget sig med at male og tegne.Derigennem kom Anita Hemmingsen sidste år på ideen med julekalenderen. Pengene skulle gå ubeskåret til Børnecancerfonden, fordi de har været en stor hjælp og støtte gennem den svære tid.Hun fik hurtigt Profil Optik med på ideen, og dermed kom den første julekalender sidste jul.

Årets chokoladejulekalender har fået navnet "Angels at work – expect a miracle"."Forvent et mirakel" siger Sofie, for det er netop det, hun selv har oplevet i år. Hun var ellers erklæret rask og helt fri for kræft, men fik det pludseligt dårligt igen. Lægerne frygtede, at en ny tumor truede hendes helbred. Med den alvorlige dom begyndte alle at frygte, at hun ikke ville komme sig, og hele familien blev samlet.Sofies yndlingslæge fik på sin ferie at vide, at hun havde fået et tilbagefald og tog en resolut beslutning, afbrød ferien og tog på arbejde for at operere Sofie. Efter syv lange timer på operationsbordet kom lægen ud – englene havde været på arbejde og udført et fantastisk job.Efter nærmere undersøgelser viste det sig heldigvis, at tumoren ikke var ondartet og derfor ganske ufarlig, og netop denne oplevelse fik Sofie Hemmingsen til at male motivet med englen – "Angels at work, expect a miracle".Det smukke og symbolske motiv var derfor et helt oplagt valg til dette års julekalender. Den sælges fra starten af november i alle Profil Optiks 121 butikker landet over og pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden. Børnecancerfonden er en privat humanitær organisation, der hjælper børn med kræft i Danmark, og hele 95,6 % af de donerede penge går direkte videre til at hjælpe kræftramte børn. De hjælpes blandt andet gennem støtte til forskning i nye og bedre behandlingsmetoder. Og ved at forkæle børnene med hjælp til udflugter, julearrangementer eller små ferieophold og udgive informationsmateriale.