Endnu en overlæge anmeldt for fusk

Rigshospitalet har politianmeldt endnu en overlæge for misbrug af forskningsmidler til private formål. Dermed er foreløbig fire overlæger fra hospitalets skandaleramte hjertecenter hjemsendt og politianmeldt som følge af Jyllands-Postens afsløringer af deres brug af forskningsmidler.

Den seneste politianmeldelse gælder professor, overlæge, dr. med. Daniel Steinbrüchel. Den 61-årige kirurg blev hjemsendt torsdag i sidste uge efter Jyllands-Postens afsløring af, at han har brugt forskningsmidler, 70.000 kr., til at købe malerier, officielt til kontoret på Rigshospitalet, hvor de imidlertid ikke kom op at hænge. De blev i stedet leveret til hans private adresse Nordsjælland. Det kom også frem, at han havde købt Montana-reoler, et Piet Hein-bord og en lysekrone, som heller ikke kom op at hænge på kontoret, for forskningsmidler. Udgifter for i alt 200.000 kr.

Fredag kan Jyllands-Posten afsløre, at professoren derudover har brugt forskningsmidler til at betale for sit private medlemskab af fagforeningen, Lægeforeningen og Foreningen af Speciallæger. Dermed slap han for selv at betale 4.217,50 kr. svarende til to kvartalers kontingent i 2008. Fagforeningskontingenter er fradragsberettigede på selvangivelsen, så alt tyder på, at Steinbrüchel har høstet en dobbelt gevinst privatøkonomisk. Skat vil ikke udtale sig om sagen med henvisning til, at man har tavshedspligt.

Steinbüchel har samtidig købt skærmbriller for i alt 27.970 kr. Bl.a. et sæt, der kostede 10.270 kr., og et andet sæt til 9.900 kr.. Han købte tilsyneladende også et par solbriller til 3.300 kr.

Rigshospitalet vil ikke svare på spørgsmål i sagen, og Daniel Steinbrüchel har ikke svaret på Jyllands-Postens henvendelser.