En hård loppetjans

Forberedelserne til et af landsdelens største loppemarkeder i St. Lyngby er i fuld gang

Foto: Tim Panduro

Langs den ene væg står der dynger af gamle møbler. Kakkelborde, der for de flestes vedkommende nok kun gør et kort stop på hallens jordgulv, inden de ryger videre til genbrugsstationen på Rønnevangs Allé. Sofaer, der måske har lidt bedre overlevelseschancer. Teaktræskommoder, der efter et par årtier som håbløst umoderne så småt er ved at vinde indpas i retroland. Og enkelte møbelmæssige skatte, der kan ende som det gode fund for en heldig køber eller kan ende i en brugtbiks med et prismærke tre-fire gange højere end den pris, den professionelle opkøber ender med at give, når dørene slås op til sportshallen i St. Lyngby til det årlige loppemarked den sidste søndag i september.

Det er naturligvis ikke kun møbler, der er på programmet. I et hjørne af hallen står Inge Kristensen og sorterer bøger på livet løs. En del ryger direkte i skraldebunken – for eksempel de bogklubbøger, der op gennem 60'erne og frem til nu er røget gennem brevsprækkerne i hundredtusinder af hjem, og derfor er så almindelige, at de nærmest er usælgelige. Andre tages fra, vurderes om de kan trække lidt ekstra penge, og ryger så i sorteringskasserne.

"Der er jo forskel på en gammel, flot indbundet udgave af en klassiker og en paperback", som Inge Kristensen siger.

Hun er på loppetjans sammen med en halv snes andre frivillige fra St. Lyngby IF's Venner, der hvert år samler penge ind til loppemarkedet. Da avisen kigger forbi er der stadig kaos, der slæbes stadig flere ting ind i hallen – men de første antydninger af orden i kaos'et er ved at vise sig.

"Vi har kørt u d i Nordsjælland hver fredag for at hente ting, og hver tirsdag har vi så prøvet at sortere i tingene", fortæller Carl Hansen, der har været med i alle årene.

"I år har vi fået utroligt mange fjernsyn ind, fordi alle skifter til fladskærm", fortæller han. Det lader sig let forklare – andre ting kan undre lidt mere.

"Vi har også fået rigtig mange malerier."

Malerierne, der står lænet mod væggen strækker sig fra de argeste amatørsager til ting af lidt bedre kvalitet. Om noget af det bliver fundet egnet til den auktion, der også finder sted på loppemarkedet, er endnu ikke afgjort.

Til gengæld ligger én ting nogenlunde fast: Når dørene åbnes til markedet søndag klokken 10 vil det myldre ind med folk, der har stået i kø i et par timer. Sådan har det været alle år – og det billede ændrer sig næppe…