En forskernørd overgiver sig til kroppens visdom

Da Xenia Wolf startede Kropsvenlig.dk var det en reaktion på et job, der ellers på alle måder var perfekt, men som gjorde hende syg. Nu har hun åbnet klinik i Frederikssund

Xenia Wolf har klinik på Frederiksberg og nu også i Frederikssund, hvor hun har lejet sig ind i lokaler hos Niyama Yoga i Langes Gård. Foto: Kropsvenlig.dk
Xenia Wolf har klinik på Frederiksberg og nu også i Frederikssund, hvor hun har lejet sig ind i lokaler hos Niyama Yoga i Langes Gård. Foto: Kropsvenlig.dk

FREDERIKSSUND Xenia Wolf på 42 år har det meste af sit liv haft et ønske om, i en eller anden form, at redde verden, og hun har i årevis forsøgt at gøre dette med sit hoved.

Det har ført hende igennem en lang, naturvidenskabelig uddannelse om fødevarer og bioteknologi og videre igennem en PhD om stamceller og tidlig fosterudvikling. Sidstnævnte med den tillokkende tanke, at stamceller, hvis de guides korrekt på vej, så de efterligner udviklingen i et foster, kan skabe hver en celle i kroppen og derfor indeholder potentialet til at erstatte ethvert væv eller organ i mennesker og dyr.

I dag har Xenia Wolf imidlertid skiftet spor. I dag arbejder med kropsterapi fremfor med stamceller og diabetes, og har netop åbnet klinik i Niyama Yogas lokaler i Langes Gård i Frederikssund. Men vejen til hvor hun er i dag har været lang:

Efter sin PhD fik hun drømmejobbet på Novo Nordisk, hvor hun fik lov til at fortsætte sit arbejde med stamceller.

"Forskningen var spændende, og lignede en drøm for en forskernørd som jeg, vel at mærke når man så det hele udefra. Det var bare som om der manglede noget indefra," fortæller Xenia Wolf til Lokalavisen.

"Faktisk gik der flere år med tvivl, utilpashed og smerter i kroppen, før jeg under en samtale med en skarpt seende coach blev præsenteret for tanken om at tage en uddannelse til kropsterapeut sideløbende med mit arbejde som diabetesforker på Novo Nordisk."

"Igennem mine mange års arbejde i den hardcore naturvidenskabelige verden har jeg mange gange tænkt, at jeg på en eller anden måde var for følsom til at færdes i den verden. Det viste sig senere, at det i kropsterapiens verden er en fordel at være følsom og sansende."

Blot tre måneder inde i uddannelsen til Manuvision Kropsterapeut blev det tydeligt for Xenia, hvordan hun havde forsøgt at mærke efter, hvad hun ville udelukkende med hovedet, men så snart kroppens sansninger blev koblet på igennem kropsterapien, blev det helt og aldeles klart for hende, at hendes vej videre ikke var i medicinalindustrien. Hun sagde derfor sit job op.

Hun ville bruge dette håndværk og bruge sin tid på at hjælpe mennesker, der kæmper sig igennem deres hverdag til at kæmpe mindre og opleve mere. Derfor arbejder hun i dag fuld tid med at behandle, og hun fortæller, at hendes arbejde aldrig har givet mere mening.

"Jeg nyder at hjælpe andre til at finde balancen imellem at bruge hovedet, til det hovedet er godt til, og lære at lytte mere til alle de signaler kroppen hele tiden sender os, for at berette om, hvad vi vil og ikke vil" siger hun.

"Når vi lærer at lytte til signalerne og tage dem alvorligt, så har det ofte den sidegevinst at angst, stress og smerter forsvinder. Måske fordi kroppen ikke behøver at bruge så meget energi på at råbe os op om, at noget er galt."

Man kan læse mere om Xenia Wolf på kropsvenlig.dk.

mass