En boligskat man kan regne med

Når man vælger at købe hus, er det en af livets absolut største økonomiske begivenheder. Derfor er det også utrolig vigtigt, at boligejerne kan regne med, hvilke udgifter de har fremover, når købsaftalen er på plads. Sådan er tilfældet ikke i dag. Med de nye ejendomsvurderinger vil en lang række boligejere opleve store stigninger i boligskat. Men der er godt nyt til de mange boligejere i Egedal Kommune. Regeringen foreslår nemlig, at alle fremover skal betale samme procent i boligskat, uanset om man bor i Egedal eller Esbjerg.

Som det er nu, bliver boliger med en værdi over tre mio. kr. beskattet hårdere. Men det er ikke rimeligt, at vi straffer folk, blot fordi de har købt en dyrere bolig. Boligejerne skal have råd til at betale deres boligskat, og derfor foreslår vi at forenkle boligskattesystemet, så alle boligejere kan regne med, hvor meget de skal betale i boligskat. På den måde fjerner vi den store ekstraregning til de mange boligejere i Egedal Kommune. Samtidig foreslår regeringen, at fastlåse grundskylden frem mod 2021, når det nye skattesystem træder i kraft. Det vil skabe ro, indtil det nye system er klar. Dét er tryghed for boligejerne rundt om i landet – ikke mindst i Egedal Kommune.

Regeringens forslag om en flad boligskat vil kunne mærkes i familiernes økonomi. Og det vil give luft i budgettet til andre vigtige ting. Med forslaget skaber vi tryghed for alle boligejeres økonomi, så de fremover får en mere rimelig og ens beskatning af deres bolig, uanset husets værdi. Nu handler det om at skabe et flertal i Folketinget, der vil være med til at skabe tryghed for boligejernes fremtid.