Emily tager springet

Foto: Mikkel Kjølby
Emily Kristine Pedersen med sæsonens største trofæ efter sejren i British Open for kvindelige amatører.
Emily Kristine Pedersen med sæsonens største trofæ efter sejren i British Open for kvindelige amatører.

Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen imponerede stort med en første og fjerdeplads i tourskolens finale lige op til juledagene, men hvor 20-årige Nanna Koerstz Madsen straks var klar til at skifte til de professionelles rækker, var det anderledes for den to år yngre Emily Kristine Pedersen.

Hun mangler et halvt år af sit studenterkursus ved Falconergaarden på Frederiksberg, og i modsætning til Nanna er sponsorsetuppet ikke på plads. Juleferien er blevet brugt på at gruble over tingene, og konklusionen er blevet, at Emily turner pro. Det sker når hun officielt tager imod kortet til Ladies European Tour, som skal have svar inden den 7. januar.

– Jeg turner pro, siger Emily Kristine Pedersen.

– Nu har jeg fået kortet til Ladies European Tour, hvilket gør det hele lettere. Jeg har opnået meget som amatør og har spillet på alle hold og vundet to af de største turneringer. Det næste skridt er at blive professionel, forklarer Smørum-spilleren.

Nu venter et stort stykke arbejde med at få slæbt fødderne indenfor hos mulige sponsorer, for selv et kort til golfsportens første klasse er ikke nok til at sikre en fornuftig økonomi.

Derudover venter et hårdt halvår med studier og golfspil.

– Jeg bliver færdig med gymnasiet til sommer, så det bliver et hårdt halvt år. Det tager jeg med, selvom det bliver hårdt. Heldigvis er der ikke så mange turneringer i foråret, lyder det fra Emily Kristine Pedersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag