Elever vil være synlige i trafikken

Lygtekampagne er en blændende succes

Dansk Cyklist Forbund løbes over ende af skoler, der vil lære sine elever at gøre sig synlige i trafikken. I Region Hovedstaden har 290 klasser meldt sig til kampagnen ?LYS PÅ? – heraf 15 klasser i Furesø Kommune.

"Vi oplever en massiv efterspørgsel fra skolernes side, når vi har trafikkampagner. Her havde vi 1.400 undervisningskasser til fjerde klasse, og selv om det er nok til, at halvdelen af alle landets 4. klasser kan få en, så er lageret fuldstændig støvsuget nu,"fortæller kampagneleder Rikke Ravn.

"Vi har 30.000 børn med, og det er fantastisk, at vi når ud til så mange. Men det er vigtigt for alle børn at lære, hvordan de gør sig synlige i trafikken. Så nu lægger vi materialet ud på nettet til fri afbenyttelse", siger Rikke Ravn. Dansk Cyklist Forbund og samarbejdspartneren Foreningen Østifterne har selv et klart bud på, hvorfor kampagnen er så populær:

"Skolerne melder nemlig tilbage, at kampagnen gør en stor forskel. De børn, der er med, får lys på cyklerne, og det er der brug for, når hver fjerde cykelulykke sker i mørk", siger Rikke Ravn.

I Furesø Kommune deltager fire klasser fra Lyngholmskolen, tre fra Solvangskolen, tre fra Stavnsholtskolen, tre fra Søndersøskolen samt en klasse fra henholdsvis Hareskov Skole og Furesø Privatskole.