Elever skal have mere idræt i skolerne

Den radikale politiker Henrik Klitgaard stiller forslag om øge timetal til idræt i Hørsholms skoler og opføre en naturlegeplads

Foto: Morten Timm

Venstres Michael Medom forsøgte sig i '09-valgkampen med forslaget om mere idræt til eleverne i Hørsholm skoler, men den grundstødte på dårlig økonomi og kritik af at bruge skolebørn i politisk fremstød.

Nu er De Radikales Henrik Klitgaard på banen med en tretrinsraket, der udover at skulle tiltrække nye børnefamilier ved at bygge flere almene boliger, byder på mere skoleidræt og en naturlegeplads.

På weekendens budgetkonference stiller han forslag om at indføre mere idræt på skoleskema ved at øge skolernes timetal.

"Mere motion skaber bedre indlæring og sundere børn," siger Henrik Klitgaard, der vil investere 3-5 millioner i projektet. Penge som findes uden for skolernes budgetter.

Den radikale politiker håber også at kunne skabe flertal for at etablere en ny stor naturlegeplads på naturområdet ved Kirstineparken og Alsvej.

"Det er her børnene i forvejen leger og kælker, og i Fredensborg er deres naturlegeplads blevet en bragende succes," siger Henrik Klitgaard og tilføjer, at den i anlæg nok vil koste i omegnen af 1,5 millioner kroner.