Elever får netadgang ved eksamen i 9. klasse

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil lade elever bruge internettet under eksaminer.

ARKIVFOTO. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil lade elever bruge internettet under eksaminer. (se Ritzau historie 210335) - -AAU Kroghstrædet Aalborg Studerende fra AAU lavede workshop hvor de tilbyder gymnasieelever hjælp inden eks
ARKIVFOTO. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil lade elever bruge internettet under eksaminer. (se Ritzau historie 210335) – -AAU Kroghstrædet Aalborg Studerende fra AAU lavede workshop hvor de tilbyder gymnasieelever hjælp inden eks

Landets folkeskoleelever kan glæde sig til, at de formentlig snart må tage en verden af viden med sig til eksamensbordet, når de skal til folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) bifalder nemlig at lade eleverne bruge internettet, skriver Politiken tirsdag.

– Selvfølgelig skal det være sådan, at prøveformerne er på den måde, som eleverne også arbejder på derhjemme, når de forbereder sig. Det er helt oplagt, at vi kigger på det i forbindelse med reformen af folkeskolen, siger hun til Politiken.

Ministerens melding kommer, efter at en gruppe, der er nedsat til at rådgive regeringen, anbefaler at lade eleverne surfe på internettet i skriftlig dansk.

Christine Antorini understreger, at en digital afgangsprøve vil blive tilrettelagt på en måde, så man ikke kan skrive direkte af fra internettet.

Formanden for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, glæder sig til, at folkeskoleelever kan få lov til at benytte sig af nettets mange oplysninger under eksaminerne.

– Det giver ingen mening at gå til afgangsprøve uden adgang til nettet. Det her vil gøre afgangsprøven mere forståelig og mere genkendelig for eleverne, mener hun ifølge Politiken.

Nettets mange og nogle gang uoverskuelige mængder information kan dog forvirre nogle elever, frygter Jeppe Bundsgaard, der forsker i danskfagets didaktik ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU.

– Det er enormt vanskeligt at søge information og bruge nettet kritisk. Problemet er, at det i øjeblikket er så svært, at lærerne nærmest synes, det er umuligt at lære eleverne, lyder det fra forskeren, der også påpeger risikoen for snyd.

Erfaringer fra gymnasier viser dog, at snyd ikke har været et større problem, end ved prøver uden netadgang, skriver Politiken.