EL dumper kammeraternes skatteudspil

S og SF's skatteudspil skal have en større social profil, før Enhedslisten vil støtte det. Partiet kræver høejere dagpenge, men det afviser S

Socialdemokraterne og SF skal ikke regne med hjælp fra kammeraterne i Enhedslisten, hvis de kommer til magten og skal have båret deres fælles skatteplan igennem.

Hvis Enhedslisten skal stemme for S og SF's forslag skal vellønnede danskere skal spytte endnu mere i statskassen, mens folk på dagpenge og andre overførselsindkomster skal have flere penge. Det fastslår Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov lover, at Socialdemokraterne fjerner kontanthjælpsloftet, starthjælpen og kravet om mindst 450 timers arbejde i to år. Desuden vil S bruge 13 milliarder kroner i offentlige investeringer i 2010. Men det er ikke nok til at overbevise Enhedslisten, der også vil hæve dagpengesatserne.

Frank Aaen kan ikke forstå, at godt 150.000 ledige ikke får højere dagpenge under en S-ledet regering, mens højtlønnede skal tjene mere end en million kroner i indkomst, før Socialdemokraterne vil klippe dem i ekstra skat.

– Det er en ren forbrugeroplysning til Socialdemokratiet. En sådan ulighedsskabende ting – det bliver uden Enhedslistens stemmer. Det kommer I til at lave om, siger Frank Aaen i forbindelse med førstebehandlingen af regeringens finanslovforslag.