Ekstra Bladet i skattesag: Vi skjuler intet

Ekstra Bladet holder fast i sin anklage: Tidligere spindoktor forsøgte at lække Thornings skatteoplysninger

Foto: ThinkFoto.dk
Ekstra Bladet holder fast i sin anklage: Tidligere spindoktor forsøgte at lække Thornings skatteoplysninger
Ekstra Bladet holder fast i sin anklage: Tidligere spindoktor forsøgte at lække Thornings skatteoplysninger

Ekstra Bladet er klar til at lægge alle kort på bordet over for Skattesagskommissionen, når afhøringerne om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag begynder tirsdag.

Her er avisens journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen første vidner i skranken.

– Vi går ned i skattekommissionen og fremlægger det, vi ved. Så de vurderer, hvad de kan bruge det til, siger Poul Madsen forud for afhøringerne.

Jan Kjærgaard og Poul Madsen er blevet viklet ind i den omfattende sag, fordi Ekstra Bladet i december sidste år bragte en artikel, der rejste en alvorlig anklage mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt.

Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.

Poul Madsen vil ikke gå nærmere i detaljer om, hvilke beviser Ekstra Bladet har for anklagen, ud over det der fremgår af artiklen fra december.

– Der vil ikke komme noget nyt i forhold til det, vi har fortalt. Men vi vil selvfølgelig svare på de spørgsmål, vi bliver stillet, siger han.

Han oplyser, at Ekstra Bladet allerede har sendt forskellige papirer til kommissionen.

Sagen om læk af fortrolige oplysninger er en mindre del af en større sag, hvor kommissionen også skal undersøge, om personer uden for Skat København har været involveret i Skat Københavns behandling af skattesagen.

Når Ekstra Bladets folk er de første, der skal afhøres, skyldes det, at Københavns Politi gerne vil høre, hvad de to har at sige. Københavns Politi har nemlig efterforsket sagen om læk af fortrolige oplysninger, men Ekstra Bladet vil ikke udtale sig til politiet.

– Vi vil ikke stille op hos en tilfældig politimand. Vi vil have, at det skal indgå der, hvor alle vidner og alle oplysninger samles, så der er folk med baggrundsviden, der kan vurdere det, vi kan sige, forklarer Poul Madsen.

Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde, men hvis der skulle være basis for en straffesag, risikerer den at blive forældet.

Derfor er Ekstra Bladets journalister øverst på den lange vidneliste, der også tæller tidligere Troels Lund Poulsen (V), hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række embedsfolk, journalister, spindoktorer og andre politikere.