Ekspert: Overraskende post til Søren Pind

Politisk kommentator Helle Ib kalder det overraskende, at Søren Pind træder ind i regeringen.

arkiv--Søren Pind (V), bliver ifølge Politiken ny Udviklingsminister efter partifællen Ulla Tørnæs..   SCANPIX DANMARK  2010
arkiv–Søren Pind (V), bliver ifølge Politiken ny Udviklingsminister efter partifællen Ulla Tørnæs.. SCANPIX DANMARK 2010

Det er overraskende, at Søren Pind går fra at være den frække dreng i Venstre folketingsgruppe til ny udviklingsminister. Det synes politisk kommentator ved B.T. Helle Ib.

– Det er overraskende, at Søren Pind kommer ind og bliver minister. Ikke, fordi han ikke er en dygtig, men han har haft ry for at være venstres frække dreng. Det er kun et år siden, at Claus Hjort Frederiksen bad ham om at holde mund for åben skærm og sagde, han havde taget fejl i syv år, siger Helle Ib til TV2 News.

Hun mener, at Pinds ministermuligheder er blevet forbedret af, at Lars Løkke Rasmussen har overtaget chefposten fra Anders Fogh Rasmussen.

– Løkke er ikke lige så optaget som sin forgænger af, at ministre skal rette 100 procent ind. Der må gerne være nogle med skarpe holdninger og personlighed, mener Helle Ib.

Hun er også overrasket over, at Kristian Jensen forlader ministerholdet for at blive ny frontfigur i Venstres folketingsgruppe.

– Man kan ikke beskrive det som en forfremmelse, at han rykker ind i Venstres folketingsgruppe. Der er det problem, at hvis han skulle forfremmes, skulle det være til finansminister, og den post sidder Claus Hjort med Løkkes velvilje tungt på, siger Helle Ib.