Eks-byrådsmedlem er tiltalt for omfattende narkosmugling

Anklager kræver strafferamme sprængt i narkosag, hvor et tidligere byrådsmedlem i Horsens er tiltalt.

I lejligheden blev der fundet en stor portion amfetamin.
I lejligheden blev der fundet en stor portion amfetamin.

Tre mænd er blevet tiltalt i en stor sag om indsmugling af narko. En af dem er det tidligere byrådsmedlem i Horsens Yunus Coban, som ligesom de to andre tiltalte nægter sig skyldig.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi, som tirsdag har frigivet anklageskriftet.

Forbrydelsen er af så grov en karakter, at anklagemyndigheden kræver, at Coban og en af de andre tiltalte, en 43-årig mand, bliver dømt efter en særlig bestemmelse i straffeloven, som drejer sig om at overskride strafferammen.

– Det er foregået meget struktureret og organiseret. Det er vores opfattelse, at når man sidder og styrer sådan et narkonetværk, så er vi helt oppe i den høje ende af straffen, siger senioranklager Lenette Skak og tilføjer, at anklagemyndigheden ikke vil lade sig begrænse af strafferammen, som er 16 år.

Det var stort set al den tid, som Coban sad som politiker, at han ifølge anklagerne havde en kriminel nebengeschæft som narkosmugler.

Narkosmuglingen begyndte ifølge anklageskriftet i december 2013 og fortsatte indtil slutningen af november året efter.

Coban blev valgt ind ved kommunalvalget i november i 2013 for Socialdemokratiet. Han sad i byrådet indtil oktober året efter, hvor han bad om at blive fritaget fra sit hverv.

Begrundelsen lød, at han havde fået en elevplads som rejsemontør i en virksomhed, hvor han var ansat. Det ville gøre det svært for ham at passe sit arbejde som lokalpolitiker i Horsens.

Den 35-årige ekspolitiker er sammen med de to andre mænd på 30 og 43 år anklaget for at have smuglet i alt omkring 20 kilo kokain og heroin til Danmark fra Holland.

Mændene stod ifølge anklagerne for at planlægge og arrangere indsmuglingen.

Smuglingen foregik i de fleste tilfælde ved, at andre personer agerede som kurer og hentede narkoen, som hovedsageligt var kokain, hos den 43-årige mand i Holland.

Anklagemyndigheden kræver også, at den 43-årige mand bliver udvist. Han er i modsætning til de andre to ikke dansk, men hollandsk statsborger.

Der er allerede blevet gennemført seks tilståelsessager i sagen. Seks narkokurerer er blevet idømt mellem knap fire år og op til syv års fængsel. En mellemmand er blevet idømt otte år og seks måneders fængsel.

Sagen forventes at køre over 11 dage i Retten i Horsens.