Egedals forældre slår sig sammen

Utilfredshed med den nye madordning og gentagne besparelser på børneområdet får nu en gruppe forældre til at danne et samlet forældrenævn i kommunen

Foto: Jesper Kappel

Forældre til børn i daginstitutionerne i Egedal Kommune skal have en fælles stemme over for Egedal Kommune – nemlig et forældrenævn. Det mener fire forældre, som nu inviterer alle forældre til stiftende generalforsamling den 25. februar klokken 18.30 på daginstitutionen Blomsterhaven, Blomstervej 25 i Slagslunde.

"Vi vil gerne have et nævn, fordi vi de seneste fire til fem år har oplevet markante forringelser i daginstitutionerne her i Egedal Kommune på grund af de besparelser, der har været. Også problemerne med madordningen, er en grund til, at vi ønsker nævnet," siger Helle Nielsen, der er en af de fire initiativtagere til nævnet.

"Vi vil gerne i dialog med kommunen og inddrages i arbejdet med planlægningen af fremtidens daginstitutioner. Vi vil arbejde for, at besparelserne stopper, og at der kommer penge tilbage til børnene. Vi er ikke på krigsstien, men vi forventer en konstruktiv dialog med politikerne og at blive hørt. Det synes vi ikke, at vi er blevet de seneste år," fortæller Helle Nielsen.

Formanden for Familieudvalget i Egedal Vicky Holst Rasmussen (A) hilser et forældrenævn velkomment

"Jeg håber, at nævnet kan blive en god sparringspartner. Jeg forstår godt, at forældrene laver dette nævn. Jeg har selv oplevet nedskæringerne, da jeg har børn. Et forældrenavn betyder, at afstanden mellem forældre og børn og politikerne bliver mindre," siger Vicky Holst Rasmussen.

Udover at være talerør for forældrene, vil der også blive holdt en række møder i løbet af året for forældrene, så de kan høre, hvad der sker på området. Man vil også fortælle om, hvordan andre kommuner i landet løser børnepasningen og måske også holde foredrag om emner, der handler om børn generelt.