Egedal-teater fylder 40 år

EgedalScenen, tidligere Ølstykke Amatørscene, har 40 års jubilæum

Ølstykke Amatørscene som det hed tidligere, nu EgedalScenen, har i år 40 års jubilæum.

Det markeres med en jubilæumsrevy, som spilles på Stengårdsskolen i teatersalen fredag 4. april, lørdag 5. april klokken 19,30 samt søndag 6. april klokken 15,30. sidste forestilling er gratis for at fejre begivenheden, de andre dage koster det en flad 50` er

– Det har stort set været nogle gode år, selv om vi også har været meget igennem. Især de sidste år har været slemme, siger formand Bente Thines og fortsætter:

– I de første mange år holdt vi til på Stengårdsskolen, hvor skoleinspektøren var med i gruppen. Det gjorde at vi havde meget fine forhold. Så var vi så heldige at få Bryggerscenen og her var det helt perfekte sted for en lille amatørscene, hvor vi kunne komme og gå som vi ville. I de år fik vi rigtig mange medlemmer – både voksne og børn.

Der blev lavet mange forskellige forstillinger – lige fra "Sommer i Tyrol" over "Pinafore" til børneforestillinger. Især julestykkerne trak mange mennesker. Men for to år siden sagde kommunen foreningen op, og de blev henvist til Stengårdsskolen igen, for nu skulle der bygges huse på Bryggertorvet.

– Nu er vi ikke så mange medlemmer mere, og børnegruppen er helt forsvundet. Det er ikke nemt at drive en amatørscene, når man har så vanskelige forhold, siger formanden, der peger på, at blandt andet er nogle af rekvisitterne på Stengårdsskolen og andre er på Jørlunde skole.

Man det skal ikke slå amatørscenen helt ud. Derfor er de gået på med krum hals for at fejre deres jubliæm med en revy, der fortæller lidt om de mange år, men også indeholder mange nyheder. Det kan købes kaffe, øl, vand og vin og publikum er velkommen til at tage madkurven med. Dørene åbnes en time før forestillingerne.