Egedal forlænger klimaaftale

Kommunen fortsætter aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at nedbringe CO2-udledningen med 2 pct. om året

Borgmester Willy Eliasen har nu underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at nedbringe Egedal Kommunes CO2-udledning.

Allerede tilbage i 2008 underskrev kommunen en klimaaftale med DN om at reducere organisationens CO2-udledning. Og i perioden fra 2009 til 2013 er CO2-udledningen reduceret med hele 15 procent – væsentligt mere end forudsat i aftalen.

Med den nye aftale forpligter Egedal Kommune sig fortsat til at sænke CO2-belastningen med 2 procent om året, hvilket samlet set svarer til en reduktion på 20 procent i perioden fra 2009 til 2019.

CO2-besparelserne skal de kommende år opnås ved at fortsætte med en effektiv energistyring og nye investeringer i energibesparende foranstaltninger.

"Jeg glæder mig over forlængelsen af klimaaftalen med Egedal Kommune. Det er en kommune, der formår at tænke fremad og bygge for fremtiden i forhold til klimaet," siger præsident for DN, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Aftalen er tegn på, at kommunen tager sit ansvar alvorligt, mener borgmesteren, som siger:

"Det er en aftale, som vi er stolte af, men vi er også klar over, at vi ikke er i mål, alene ved at indgå denne aftale. Vi er nået langt, men vi har ambitioner om at nå endnu længere."